DOLAR 46,8160 0%
EURO 53,5481 -0.24%
ALTIN
BIST %
BITCOIN 28604252,73%
Ankara
28°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

m/main/wp-content/uploads/2025/05/Aydin-Saglam-Sigorta-2-scaled.jpg">
Eskişehir’de yaşayan Aşağı Piribeyli köylüleri vatandaşlara aşure ikramında bulundu
  • AvrupaPress
  • Avrupa
  • Eskişehir’de yaşayan Aşağı Piribeyli köylüleri vatandaşlara aşure ikramında bulundu
1575 okunma

Eskişehir’de yaşayan Aşağı Piribeyli köylüleri vatandaşlara aşure ikramında bulundu

ABONE OL
juillet 2, 2026 22:07
Eskişehir’de yaşayan Aşağı Piribeyli köylüleri vatandaşlara aşure ikramında bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HABER / FOTOĞRAF: ERTUĞRUL ALTINEL – BİLGİN ÖZÇİFTÇİ – AVRUPA PRESS – BELÇİKA
Eskişehir’de yaşayan Aşağı Piribeyli köylüleri; Muharrem ayının manevi iklimi dolaysıyla düzenlenen programda, vatandaşlara aşure ikramında bulundu.
Eskişehir’de dernek binasında gerçekleştirilen organizasyonda birlik ve beraberlik vurgusu gerçekleştirildi. Kerbala’da hayatını kaybedenler de dualarla anıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti, Muharremiye ve dualar ile Kerbela şehitleri ve Ehl-i Beyt rahmet ve minnetle yâd edildi. Eskişehir’de yaşayan Aşağı Piribeyli Derneği tarafından ‘aşure’ ikramı organize edildi.
Dernek Başkanı Yusuf Kara etkinlikte yaptığı konuşmasında, ‘’Muharrem ayının birlik, beraberlik, paylaşma ve kardeşlik duygularını pekiştiren önemli bir zaman dilimidir. Bu tür programların toplumsal dayanışmayı güçlendirmektedir. Muharrem ayının sabrın, teslimiyetin, paylaşmanın ve kardeşliğin en güçlü şekilde idrak edildiği müstesna bir zaman dilimidir’’ dedi.
Kara, vatandaşlarla bir araya gelerek aşure dağıttı. Etkinlik boyunca vatandaşlarla sohbet etti. Protokol üyeleri ve aşure ikramına katılan vatandaşlarla yakından ilgilendi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından dua edildi. Kerbela şehitleri rahmet ve hürmetle anıldı.
HABER / FOTOĞRAF: ERTUĞRUL ALTINEL – BİLGİN ÖZÇİFTÇİ – AVRUPA PRESS – BELÇİKA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP