en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,5856 0.28%
EURO 34,7878 -0.02%
ALTIN 2.492,260,33
BITCOIN 20682083,93%
Ankara
18°

AÇIK

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

EMİRDAĞLI  GÜNAY USLU HOLLANDA’DA FEDERAL HÜKÜMET’DE BAKAN OLDU
  • AvrupaPress
  • Avrupa
  • EMİRDAĞLI GÜNAY USLU HOLLANDA’DA FEDERAL HÜKÜMET’DE BAKAN OLDU
2623 okunma

EMİRDAĞLI GÜNAY USLU HOLLANDA’DA FEDERAL HÜKÜMET’DE BAKAN OLDU

ABONE OL
janvier 4, 2022 21:10
EMİRDAĞLI  GÜNAY USLU HOLLANDA’DA FEDERAL HÜKÜMET’DE BAKAN OLDU
1

BEĞENDİM

ABONE OL

HOLLANDA’da Başbakan Mark Rutte liderliğinde oluşturulan 4 partili koalisyon hükümetinde görev yapacak Türk kökenli 2 kadın bakandan Afyonkarahisarlı Günay Uslu’nun (49) Medya ve Kültürden Sorumlu Devlet Bakanı olması, memleketi Emirdağ’da hemşehrileri tarafından sevinçle karşılandı.

Hollanda’da Başbakan Mark Rutte başkanlığında oluşturulan 4 partili koalisyon hükümetinde Türkiye kökenli 2 kadın bakan görev yapacak.

Dilan Yeşilgöz Zegerius, Hollanda’nın yeni Güvenlik ve Adalet Bakanı,  Günay Uslu’nun ise Medya ve Kültürden Sorumlu Devlet Bakanı olacağı belirtildi.Emirdağlı Günay Uslu…

Günay Uslu, Babası Emirdağ Yenikapı (Pörnek) köyü, annesi Emirdağ Suvermez köyü nüfusuna kayıtlı Türk kökenli bir ailenin çocuğu.

Amsterdam Üniversitesi’nde kültür tarihi üzerine doktora yapan 49 yaşındaki Günay Uslu, Avrupa kültür tarihi, mirası ve müzeler konusunda uzman.

Amsterdam Eye Film Müzesi Denetleme Kurulu Başkan olan Uslu, aynı zamanda Lahey’deki Mauritshuis Müzesi ile Rembrandt Derneği’nin de danışma kurulu üyesi.

Turizm şirketi Corendon’un kurucusu Atilay Uslu’nun kardeşi olan Günay Uslu, aynı zamanda, ailesinin şirketinde de geliştirme direktörü olarak görev yapıyordu. Günay Uslu, Hollanda hükümetinde Medya ve Kültürden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini üstlenecek.

 

Bilgin Ozciftci  /  AVRUPAPRESS

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP