en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20696203,92%
Ankara
20°

PARÇALI BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

İNANÇ ve SORGU!
1019 okunma

İNANÇ ve SORGU!

ABONE OL
août 10, 2022 19:38
İNANÇ ve SORGU!
1

BEĞENDİM

ABONE OL
Kemalist inançlıların görmek istemediği sorun; olmayan demokrasili, kapitalist, sınıf, adalet, hak, hukuk, eşitlik farkını körükleyici olan bu siyasi sistemimizin kendisinde!
Sistem sayesinde bırakın bizleri, çocuklarımız ve torunlarımız da dahil gün yüzü, huzur, sağlık ve refah göremeyecek!
Kemalistler sayesinde hak edildi bunlar, yani Kemalistler, bu ülke yaşayanlarına bu siyasi sistemi müstahak buldu!
Bu toplumun, kişilerle uğraşan küçük beyinli insanları olmaktan kurtulamayacağız, devşirme olan siyasi sistemimiz nedeniyle!
Bari, Avrupa ve Japonya gibi olayları konuşabilen orta beyinli insanlardan olabilseydik!
Avrupa ve Japonya’ da çalışma saatleri düşüyor, belki düşünmeye daha çok zaman ayırıp, yakın bir gelecekte, sistemi konuşan büyük beyinli insanların aşamasına geçilebilir! Bunun için öncelikle kendi tek adamları olan kral, prens, prenses ve kraliçe benzerlerinden kurtulmaları şart, yoksa büyük insan olmalarına izin verilmez!
Kurtuluş Savaşı’ nda, zaten bldiğimiz Rus Yardımları’ nı konu alan bir yazıyı okuyunca ( https://drcanceylan.com/kurtulus-savasinda-rus-yardimlari )
eksik bilgileri şöyle bir sorguladım:
‘Bu topraklarda ‘Sosyalist Devlet kurulacak!’ diye Ruslar’ ın kandırıldığını yazmayı unutmuşlar. Keşke ülkeden  kaçan Nazım Hikmet’ e, kim vurduyla öldürülen Sabahattin Ali’ ye, Ürdün’ e kaçmak zorunda bırakılan Çerkes Ethem ‘ e, Karadeniz’ de boğdurulan Mustafa Suphi ve 14 arkadaşına, sosyalizmle tüm halkı eşit hak ve eşit gelir düzeyine kavuşturma adına mücadele verdiği için işkencelerle  yok edilen İbrahim Kaypakkaya’ ya, hatta hatta Çetin Altan’ a, Osmanlı’ nın bile haraç alıp, yaşamlarına  karışmadığı, sosyalist ve adil bir kominan yönetim sistemi kurmuş olarak bölgede yaşayan, ancak kapitalist, tek adamcı devlet sistemine karşı çıktıkları için bombalanan DERSİMLİLER’ e sorup öğrenselerdi ya da bir yüksek rütbeli asker ile derin devlet anlaşması yaptığı söylenen İsmet İnönü’ ye sormuş olsalardı, o günlerde neler olduğunu!
Çünkü o günleri en iyi, yaşayan en az üç – dört ayrı ve karşıt farklı kaynaktan dinleyip, fikir oluşturmak lazımdı!
Yenice 1917 EKİM DEVRİMİ’ ni yaşamış olan Ruslar, 1920 lerde, o kadar silahı, o kadar altını, ortada ortak bir amaç yokken, karşılıksız olarak, niye sadece yardım amaçlı göndersinlerdi ki bu topraklara?
Amerika’ nın 1950 sonrası karşılıksız Marshall Yardımları’ nda; kendi eskiyen atılacak çatal, bıçak, kaşıklarını, eski model ve yedek parçasız, zar zor çalışan silahlarını ve de süt tozlarını gönderdiğini unutmayalım…
Siyasi sistem olarak; Okyanus Ötesi sahte demokrasili, kapitalist, tek adamlı, iki siyasi parti yerine tek siyasi parti ile önce milletvekillerini belirleyen ve seçtiren, milliyetçi, azınlığın haklarını korumayan, cumhuriyet sistemi seçildiği için Ruslar’ a karşı tutulmayan sözleri affettirme gayreti de gösterilmişti sonuçta!
Ruslar’ a inşa ettirilen fabrikalar, santraller vb ile Çanakkale’ de bu toprakların insanlarını,  maşa olarak Avustralya’ dan getirttiği Anzaklar’ la savaştıran akıllı İngiliz Sermayeleri’ nden Shell in, Cumhuriyet kurulur kurulmaz, 1923′ te, bu topraklara girip petrol sattığının yazılması da unutmasaymış, gayet inandırıcı bir yazı olacakmış!
Kim inandırmış ve neye inandırmış olursa olsun, çok iyi inançlı olma yolunda ilerleyenlerle ne Muhammed Mustafa ne de Kemal Mustafa üzerine konuşmamak gerekiyor, çünkü hemen kişisel olarak saldırıya geçiyorlar…
Sorgulama yetisi gelişmemiş, başkalarının düşüncelerine inanarak, inançlı olan kişilerle görüş alış verişinde dahi bulunulmuyor!
Düşünebilen, sorgulayabilen beyinlerin fikirlerine, saygı çerçevesinde değer verilebilir ve dünya görüşleri önemsenebilir!
Neye ve kime inanırsa inansın, kendilerini kim inandırırsa inandırsın -ki Alevi ve Bektaşi inançlılar da mağdur ve güçlü olduğu düşündürülen ve sevip bağlanmaya inandırıldırılan ancak çift kesici kılıçla çok insan öldürdüğü için eleştirilen Ali’ ye taraf olmamaları gerektiği söylenirse söyleyeni eziyor ve kesinlikle Ali’ ye laf söyletmiyorlar.- işte bu sabit inançlı kişiler,  başkalarına yaşam tehlikesi oluşturabildiği için kendilerinden uuuupuzak durulabilir!
Lütfen kırılmayın!
DÜŞÜNENLERİN DÜŞÜNCESİ
TÜLAY SÜKÜN  /  AVRUPAPRESS

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP