DOLAR 44,9326 0.1%
EURO 52,8126 0.02%
ALTIN
BIST %
BITCOIN 35152363,22%
Ankara
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

m/main/wp-content/uploads/2025/05/Aydin-Saglam-Sigorta-2-scaled.jpg">
ERBALDER, Bulgaristan’da kurumsal ziyaretler gerçekleştirdi
1094 okunma

ERBALDER, Bulgaristan’da kurumsal ziyaretler gerçekleştirdi

ABONE OL
juin 12, 2022 20:03
ERBALDER, Bulgaristan’da kurumsal ziyaretler gerçekleştirdi
1

BEĞENDİM

ABONE OL

HABER / FOTOĞRAF: ERTUĞRUL ALTINEL – BİLGİN ÖZÇİFTÇİ – AVRUPA PRESS- BELÇİKA

Eskişehir Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği (ERBALDER Bulgaristan’da kurumsal ziyaretler gerçekleştirdi.

ERBALDER Başkanı Neziha Bilen konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ’’Türkiye ve Bulgaristan arasında; kültürel bağların geliştirilmesi, göçün etkileri, karşılıklı insani ve hukuksal haklar üzerinde değerlendirmeler yapıldı, somut ve sürekliliği olan bir girişim stratejisi üzerinde görüşmeler yapıldı. Ortak çalışmalar ve projeler için zemin oluşturuldu.

Kocaali Belediye Başkanı Hasan Aziz makamında ziyaret edildi. Orada yaşayan Türklerin sosyal ve ekonomik durumları üzerinde konuşuldu. Derneğin misyonu ve vizyonu tanıtıldıktan sonra; karşılıklı plaket takdimine geçildi. Kırcaali ‘Ömer Lütfi’ Halk Kültür Evi Derneği ziyaret edildi. Derneklerin amaçları ve çalışmaları tanıtıldı, ortak çalışmalar ve projeler konuşuldu, kardeş dernek protokolü imzalandı. Filibe Bulgar Türk İş İnsanlar Derneği (BULTİŞ) Başkanı Kemal Karaman, Bulgaristan Müslümanlar Diyaneti Encümenliği Başkanı Ahmet Pehlivan ve Cuma camii ziyaret edildi. Festival devam ederken ERBALDER Yönetim Kurulu da kurumsal ziyaretlerini sürdürdü’’ dedi.

ERBALDER Başkanı Neziha Bilen, ‘’Stara Zagora Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı Türkiye Masası Başkanı İsmet Çavuşoğlu ve Genel Koordinatörü Mefküre Mustafova Karaalioğlu, Stara Zagora HÖH Milletvekili Halil Letifov, Pavel Banya Belediye Başkan Yardımcısı Şendoğan Halit ziyaret edildi. Derneğin çalışmaları ve misyonu hakkında bilgi verildi. Görüşmeler sonunda ERBALDER olarak kendilerine plaket takdim edildi. Sofya gezisi sırasında;  HÖH Genel Başkanı ve son Bulgaristan Parlamento seçimlerinde, Türk Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Karadayı ziyaret edildi’’ dedi.

HABER / FOTOĞRAF: ERTUĞRUL ALTINEL – BİLGİN ÖZÇİFTÇİ – AVRUPA PRESS- BELÇİKA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP