en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,5912 0.34%
EURO 34,8251 0.19%
ALTIN 2.506,490,90
BITCOIN 20902421,53%
Ankara
20°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye’de koronavirüsten ilk ölüm gerçekleşti
87 okunma

Türkiye’de koronavirüsten ilk ölüm gerçekleşti

ABONE OL
mars 17, 2020 22:07
Türkiye’de koronavirüsten ilk ölüm gerçekleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ilk ölümün gerçekleştiğini söyledi. Sesi titreyerek açıklama yapan Koca, « Koronavirüsle mücadelede bugün ilk kez bir hastamı kaybettim. 89 yaşındaki bir vatandaşımız malesef hayatını kaybetti. Çinli bir çalışanından virüs bulaşmış » dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ilk ölümün gerçekleştiğini açıkladı. 89 yaşındaki hastanın virüsü Çin temaslı çalışanından aldığını belirten Bakan Koca, « Bugün 51 yeni vaka daha meydana geldi. Toplam hasta sayımız 98 oldu » dedi.

« BU HASTALIKTA ÖLÜM ORANI SANILANIN ALTINDADIR »

Bakan Koca, Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi’nde koronavirüste son durumla ilgili açıklama yaptı.

« Koronavirüs solunum yolu üzerinden bulaşıyor. Kalabalık ortamlar en riskli ortamlar » diyen Bakan Koca, « Çocuklar ve gençler virüsü kolayca kapabiliyor ama bu yaş grubunda ölüme neredeyse rastlanmıyor. Bu hastalıkta ölüm oranı sanılanın altındadır » ifadelerini kullandı.

« BUGÜN İLK HASTAMI KAYBETTİM »

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, « Koronavirüsle mücadelede bugün ilk kez bir hastamı kaybettim. Hepimiz bu ölümü metanetle karşılamalıyız. 89 yaşındaki bir vatandaşımız malesef hayatını kaybetti. Çinli bir çalışanından virüs bulaşmış » ifadeleriyle Türkiye’de koronavirüsten ilk ölümün gerçekleştiğini duyurdu.

« TOPLAM HASTA SAYIMIZ 98 OLDU »

Bugün 51 yeni koronavirüs vakasının daha meydana geldiğini dile getiren Bakan Koca, « Toplam hasta sayımız 98 oldu. Avrupa ile sınırlarımızı kapattık. Bu günler böyle gitmez, iyileşen hastalar var » dedi.

Bilgin Ozcifci / AVRUPAPRESS

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP