en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,3790 0.18%
EURO 35,1318 -0.01%
ALTIN 2.325,460,27
BITCOIN 2280199-0,22%
Ankara
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Türkiye,de Asgari Ücretin 2 Bin TL Olması Konusu Çalışma Bakanı Selçuk’la Görüşüldü
  • AvrupaPress
  • Ekonomi
  • Türkiye,de Asgari Ücretin 2 Bin TL Olması Konusu Çalışma Bakanı Selçuk’la Görüşüldü
145 okunma

Türkiye,de Asgari Ücretin 2 Bin TL Olması Konusu Çalışma Bakanı Selçuk’la Görüşüldü

ABONE OL
octobre 30, 2018 23:07
Türkiye,de Asgari Ücretin 2 Bin TL Olması Konusu Çalışma Bakanı Selçuk’la Görüşüldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay asgari ücret konusunda işçi tarafının taleplerini aktarmak adına Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile bir görüşme gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen görüşmede asgari ücretin 2 bin TL olması konusu ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun daha erken toplanması konuları ele alındı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işçi tarafının temsilcisi olan Türk İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay asgari ücret konusuna dair taleplerini hükümete aktardı.
 
Bu kapsamda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile bir görüşme gerçekleştiren Ergün Atalay görüşme sonrasında ele alınan konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
ASGARİ ÜCRET 2 BİN TL OLSUN TALEBİ
 
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Bakan Selçuk ile gerçekleştirdiği görüşmesinden sonra yapmış olduğu konuşmasında; asgari ücret için talep ettikleri 2 bin TL rakamını Bakan Selçuk’a ilettiklerini aktardı. Türkiye’nin ekonomik problemleri olduğu değerlendirmesinde bulunan Ergün Atalay bu sıkıntılı süreçte en fazla işsiz, emekli ve asgari ücretle geçinenlerin etkilendiğini söyledi.
 
Bu kapsamda görüşmede 2 bin TL asgari ücret rakamını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a ilettiklerini açıklayan Ergün Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun daha erken toplanması konusuna değindi. Türk İş Başkanı Atalay konuşmasında ayrıca Bakan Selçuk’un erken toplanma konusunun hukuken imkansız olduğunu ifadelerini kamuoyu ile paylaştı. Komisyon erken toplansa bile asgari ücret yine Ocak ayında artış gösterecek.
 
« Ülke gündeminde KİT’lerle ilgili milletin bir beklentisi var. 85 bin insan ‘ne zaman kadroya geçeceğim?’ diye beklerken şimdi kıdem tazminatı meselesi gündeme getirildi. Bununla ilgili de görüştük. Bakan, taraflarla konuşmadan bununla ilgili bir çalışma yapmayacağını ifade ediyor. 2 bin TL ile ilgili de ‘bir çalışma yapayım ama hukuken bunu erken toplamam mümkün değil’ dedi »

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP