en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,3635 0.13%
EURO 35,0293 -0.15%
ALTIN 2.323,920,21
BITCOIN 2266965-0,29%
Ankara
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

BRÜKSEL’DE BÜGÜN ARABASIZ GÜN
107 okunma

BRÜKSEL’DE BÜGÜN ARABASIZ GÜN

ABONE OL
septembre 15, 2018 22:25
BRÜKSEL’DE BÜGÜN ARABASIZ GÜN
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belçika’da her yıl eylül ayının ikinci pazar günü düzenlenen « Arabasız Gün » etkinlikleri

16-22 Eylül Avrupa Ulaşım ve alternatif ulaşım imkanlarını ön planda tutma haftası etkinlikleri kapsamında 16 Eylül Pazar günü( Dimanche sans voiture) Başkent Brükselin 19 belediyesinde gün boyu arabalar trafiğe çıkamayacak

Belçika’nın başkenti Brüksel’de 160 kilometrelik alanının motorlu araçlara kapatılarak tüm yolların yaya ve bisiklet geçişine açılması üzerine, başkentliler arabasız sokakları doldurdu.

Belçika’da başkenti Brüksel’de her yıl eylül ayının ikinci pazar günü düzenlenen ve 19 belediyeyi kapsayan « Arabasız Gün » bu yıl da renkli görüntülere konu oluyor.

Vatandaşlar tek başına, aileleri ya da gruplar halinde Brüksel sokaklarının boşalmasından yararlanırken, her yaştan vatandaşın caddelerde bisikletlerle dolaştığı görülüyor.

Kentin birçok büyük park yerinde otomobil park alanları gibi yerler başkentlilere bedava hizmet verirken, Brüksel belediyesi de geziler, oyunlar, spor, müzik, sergi, sanat gibi etkinlikler düzenliyor. Bunlardan biri de, Cinquentenaire Parkı’ndan başlayan ve Beursschouwburg’da sonuçlanan bisikletli gezi etkinliği oldu.

Brüksel Toplu Taşıma Şirketi (STIB) bugüne özel olarak yolcularını ücretsiz taşırken, polis ekipleri kentin işlek caddelerinde hız sınırını aşan veya izinsiz trafiğe çıkan arabalara cezai işlem uygulamak üzere görev yapıyor.

160 kilometrelik alanın araç trafiğine kapatıldığı başkentte, araçların ancak özel izinle ve geçerli nedenlerle şehir trafiğine çıkmasına müsaade ediliyor. Bunun dışında sadece toplu taşıma araçları, ambulanslar ve itfaiyelere saatte 30 km’yi geçmemek üzere kent merkezinde hareket etme izni veriliyor.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP