en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,4741 -0.07%
EURO 34,9036 0.01%
ALTIN 2.419,30-0,10
BITCOIN 1873698-3,97%
Ankara
14°

KAPALI

04:16

İMSAK'A KALAN SÜRE

2020 öğretim yılının başlangıcında okullarda başörtüsüyle eğitim almaya izin verilecek!
  • AvrupaPress
  • Avrupa
  • 2020 öğretim yılının başlangıcında okullarda başörtüsüyle eğitim almaya izin verilecek!
132 okunma

2020 öğretim yılının başlangıcında okullarda başörtüsüyle eğitim almaya izin verilecek!

ABONE OL
juin 25, 2020 19:48
2020 öğretim yılının başlangıcında okullarda başörtüsüyle eğitim almaya izin verilecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haziran ayı başında Anayasa Mahkemesi, Wallonia-Brüksel Federasyonu’ndaki eğitimin tarafsızlığına ilişkin bir ön soruyu yanıtladı. Yargılamanın ardından, eğitimde inançlı işaretlerin giyilmesini yasaklama olasılığını doğrulayan yeni sorular gündeme getirildi.

Bu bağlamda, Fransız Toplum Komisyonu’nun (COCOF) Eğitim Politikasından sorumlu olan Brüksel Bakanı Başkanı, yükseköğretimde dini sembollerin giyilmesi konusundaki tutumunu yinelemekte ve çoğunluk anlaşması: “Kapsayıcı eğitim şarttır. Herkesin inancına saygı duyulan ve özgürce ifade edilebilecek bir eğitim ortamı şarttır.

Bu, sadece refahı değil, aynı zamanda erişilebilirlik, başarı şansı ve öğrencilerin güçlendirilmesi açısından da eşitliği garanti eder. Bu amaçla Hükümet, çoğunluk sözleşmesinde, yüksek öğrenim ve sosyal ilerlemenin öğrencileri için mahkumiyet işaretlerinin kullanılmasına yönelik yasağı kaldırmaya karar vermiştir.

Bu tutkuyu hatırlamak istiyorum. Anayasa Mahkemesi’nin kararı, çoğunluk anlaşmamızdaki hükümlere halel getirmez. ” Başbakan Rudi Vervoort’u ilan etti. Hükümet, ifade özgürlüğü hakkını ileri süren ve eğitime erişimi garanti eden kapsayıcı bir tarafsızlık vizyonunu desteklemektedir.

2020 öğretim yılının başlangıcında, tüm COCOF okullarında sosyal ilerleme için ve ESAC’ta (École Supérieur des Arts du Cirque) mahkumiyet işaretlerinin kullanılmasına izin verilecektir.

Haute École Lucia de Brouckère ile ilgili olarak, COCOF Eylül 2019’da yeni öğretim yılının başlangıcında ifade edilen mesajın aynısını gönderir ve herkesin barışa erişmesini ve çalışmaya devam etmesini garanti eden yardımsever hoşgörü önerir.

Seval Aksan / AVRUPAPRESS

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP