DOLAR 47,0655 0%
EURO 54,1085 0.21%
ALTIN
BIST %
BITCOIN 30498660,15%
Ankara
26°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

m/main/wp-content/uploads/2025/05/Aydin-Saglam-Sigorta-2-scaled.jpg">
Belçika’da bu yaz sineklerin ve sivrisineklerin istilası olacak: « Biyolojik döngünün hızlanması »
  • AvrupaPress
  • Avrupa
  • Belçika’da bu yaz sineklerin ve sivrisineklerin istilası olacak: « Biyolojik döngünün hızlanması »
263 okunma

Belçika’da bu yaz sineklerin ve sivrisineklerin istilası olacak: « Biyolojik döngünün hızlanması »

ABONE OL
juin 25, 2020 19:42
Belçika’da bu yaz sineklerin ve sivrisineklerin istilası olacak: « Biyolojik döngünün hızlanması »
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçen kış ılıman hava, bu yaz başında aktif yetişkin böceklerin daha fazla sayısını açıklıyor gibi görünüyor. Gembloux Agro-Bio Tech profesörü Frédéric Francis, « Kışın -10 derecelik sıcaklıklar eradikasyona izin veriyor, ancak bu yıl böyle değildi » diye açıklıyor.

Ek olarak, mevcut ısının ve son yağmurların kombinasyonu, böceklerin gelişimi için ideal koşulları sağlar. Yüksek sıcaklıklar ve son yağmurlar biyolojik döngüyü hızlandırmak için çalışacaktır ”diye devam ediyor Pr. Francis. “Sivrisinek durumunda, 22 derece sıcaklıkta üç haftalık bir döngü var.

Termometre 30 dereceye kadar çıkarsa, döngü süresi kısalır. Ve bir dişinin günde 20 ila 30 yumurta bıraktığını bildiğinizde, hızla üstel hale gelir.  » Sineklerde de benzer bir fenomen olacak. Sonbaharın başında gözlemlenebilir olan şey yaz aylarında zaten mevcut olacaktır.

Öte yandan, örneğin Zika virüsü tarafından taşınan (ateş, baş ağrısı, döküntü, yorgunluk, kas ve eklem ağrısı gibi) hastalıkların bulaşma riskinden daha fazla korkmamalıdır. Frédéric Francis, « Belçika endemik bir bölgede değil. » “Ayrıca, tüm sivrisinekler hastalık yaymaz.  » Güneyden gelen sivrisinekler için ülkemiz şu anda kirlenmemiştir.

“Bununla birlikte, birkaç ılıman kış başarılı olursa dikkatli olmalıyız çünkü normalde soğuk mevsimlerimizde hayatta kalmayan bu tür sivrisinek daha sonra aktif kalabilir. « 

Seval Aksan / AVRUPAPRESS

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP