Ne pazarlığı yapılıyor? Hayret!
Devleti yönetmek için mi yoksa demokrasi için mi?
Pazarlık yapmak ne işe yarar?
En iyi pazarlığı kimler yapar?
Hemen aklıma çok güzel bir fıkra geldi. Sizlerle paylaşmaktan yapamayacağım.
Bir araç içinde Laz, Kürt ve Kayserili yolculuk yaparlarken kaza sonucu ahirete gitmişler.
Bütün varlıklarını kaybettiler. Tekrar dünyaya dönmek için karar vermişler. Ancak bu dönüşün bir maliyeti vardı. Laz, yetkiliye sormuş.
Dünyaya tekrar dönmek için şartlar nedir?
Yetkili falan kadar para der.
Laz hemen çıkarıp parasını yatırmış ve dünyaya dönmüş.
Laza sormuşlar. Sen geldin. Öteki arkadaşların nerede? Laz cevap vermiş. Ben hemen paramı verdim döndüm. Kürt, paramı devlet versin ben neden vereyim dedi. Kayserili de ben gelirken hala pazarlık yapıyordu. Sonucu bilmiyorum der.
Evet,
Bizler Kayserililerin çok iyi pazarlık yaptıklarını biliyoruz. Ancak burada anlatmak istediğimiz Kayserili, Laz ve Kürt olayı değil. Ülkemizi pazarda ki satış sehpasına koymuşlar önüne gelen fiyat biçiyor oluşudur. Bu pazarlık ülke demokrasisi için olursa çok daha kötü. 24 Haziranda baskın seçime gidiliyor. Ekonomi tıkır tıkır çalışırken, halkın tüm kesimlerinin keyfi yerinde iken, siyasi iktidarın verdiği vaatlerin tümü yerine getirilmişken bu baskın seçim nereden çıktı. Her şey güzel gidiyorken erken seçime niye gerek görüldü? Demek ki yine aldatıldık.
Halkımız, emperyalist çirkinliklere ders vereceğine inanıyorum. Ancak, ülkemizdeki hukuksuzluk ve seçimlerde kullanılması düşünülen mühürsüz oy pusulaları demokrasimizin kaldıramayacağı büyük olur. Geçmiş halkoylamasında görüldüğü gibi. YSK’nın verdiği kararlar daima yaralayıcı olmaktan kurtulamamıştır. Ama bir demokrasi aşığı olan KILIÇDAROĞLU, yandaş devlet kurumunun çirkin oyununu bozdu.
Türkiye, dış güçler tarafından ihaleye çıkarılmış ama başaramayınca sinsi oyunlar ile ülkemizi rahatsız etmektedirler. Küresel sermaye iş başında. Daha doğrusu tavşana kaç tazıya tut örneği karşısında halkımız, çok uyanık olmalıdır. Her şeyi devletten beklemek doğru olmadığı gibi kapımızın önünü de süpürmesini beklememeliyiz.
Pazarlıklar halkımızın rahat yaşaması için halk adına olmalıdır. Yanlış politikalardan dönülmelidir.
Devlet için halkın önemli olduğunu unutmayalım. Hiçbir zaman demokrasi adına pazarlık olamaz.
Abdülvahap ULUDÜZ
AVRUPA
26 août 2026AVRUPA
26 août 2026AVRUPA
26 août 2026AVRUPA
26 août 2026AVRUPA
26 août 2026AVRUPA
26 août 2026AVRUPA
26 août 2026
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.