DOLAR 47,3728 0.03%
EURO 53,9271 0.05%
ALTIN
BIST %
BITCOIN 30618630,20%
Ankara
29°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

m/main/wp-content/uploads/2025/05/Aydin-Saglam-Sigorta-2-scaled.jpg">
EMİRDAG CAMİLİ KÖYÜ  GEÇMİŞTE CAMİLİ’DE        ÇİFTELER PANAYIRI
  • AvrupaPress
  • Avrupa
  • EMİRDAG CAMİLİ KÖYÜ  GEÇMİŞTE CAMİLİ’DE        ÇİFTELER PANAYIRI
1568 okunma

EMİRDAG CAMİLİ KÖYÜ  GEÇMİŞTE CAMİLİ’DE        ÇİFTELER PANAYIRI

ABONE OL
juillet 27, 2026 20:35
EMİRDAG CAMİLİ KÖYÜ  GEÇMİŞTE CAMİLİ’DE        ÇİFTELER PANAYIRI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Bilgin Ozcifci /  Camili
EMİRDAG CAMİLİ KÖYÜ  GEÇMİŞTE CAMİLİ’DE
       ÇİFTELER PANAYIRI
   Bugün sadece 60 yaş üstü hemşehrilerimizin şahit olduğu bir etkinlikti Çifteler panayırı. Hatırladığım kadarıyla 1970 lerin ilk yıllarında faaliyetleri durmuştu.
    Panayır zamanı köy otobüsünün günlük seferini yaptıktan sonra akşam üzeri tekrar yola çıkar, köylerden yolcuları toplayıp Çiftelere panayıra götürdüğünü duyardık. Otobüsün kapasitesinin yilcuları almadığı, kalan yolcuların otobüsün üzerinde seyahat ettiği anlatılrdı. Biz yaş itibarıyla panayıra gitmedik.  Gidenlerin anlatımlarından panayırın ne olduğunu anlamaya çalışıyorduk.
     Anlaşılan o ki, gidenler de daha çok işin eğlence tarafıyla ilgileniyormuş. Eğlence çadırı, Lina park, silindir içinde dönen motosiklet…. Hatta para karşılığı tür attıran bir küçük uçaktan da bahsedilirdi….. Günümüzde bilgiye eğlenceye sosyal hayata ulaşmak oldukça kolay. İnternetin olmadığı, televizyon olmadığı, iletişimin mektupla sağlandığı o yıllarda panayır büyük bir etkinlikti. Bugün adı bile unutulan İzmir Fuarına gitmek için fırsat kollanırdı…. Tabi ki orada da ilgi çeken kısım eğlece tarafıydı…….
Bilgin  Ozcifci        /       AVRUPAPRESS

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP