DOLAR 44,8693 0.22%
EURO 52,9320 0.03%
ALTIN
BIST %
BITCOIN 3346089-0,31%
Ankara
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

m/main/wp-content/uploads/2025/05/Aydin-Saglam-Sigorta-2-scaled.jpg">
AVRUPA TÜRKLERİ ÖFKELİ:  YAZ TATİLLERİNDE UÇAK BİLETLERİ UCUZLASIN!
  • AvrupaPress
  • Avrupa
  • AVRUPA TÜRKLERİ ÖFKELİ: YAZ TATİLLERİNDE UÇAK BİLETLERİ UCUZLASIN!
1457 okunma

AVRUPA TÜRKLERİ ÖFKELİ: YAZ TATİLLERİNDE UÇAK BİLETLERİ UCUZLASIN!

ABONE OL
juillet 16, 2025 18:53
AVRUPA TÜRKLERİ ÖFKELİ:  YAZ TATİLLERİNDE UÇAK BİLETLERİ UCUZLASIN!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KRV- Seçim Hakkı Girişimi Başkanı Bahattin Gemici, okul tatillerinde  uçak fiyatlarına yapılan fahiş zamların yurttaşlarımızın bütçesini çökerttiğini söyledi. Gemici; “Başta THY olmak üzere tüm havayolu şirketlerinin uçak biletlerini makul bir seviyeye indirmelerini istiyoruz” dedi.

   DÜSSELDORF

   Avrupalı Türk toplumunun yaz ve okul tatillerinde Türkiye’ye yönelik seyahat talebinin uçak şirketlerinin iştahını kabarttığını ve bilet fiyatlarının fahiş  seviyelere çıktığını belirten KRV- Seçim Hakkı Girişimi Başkanı Bahattin Gemici; “Bu dönemde bilet fiyatlarında % 100’e-200’e varan artışlar nedeniyle birçok yurttaşımız Türkiye’ye hasret kalmakta, karayolu ile anavatana gidenler ise yollarda kazalar geçirmekte, çok sayıda yurttaşımızı yaşamını yitirmektedir” dedi.  

  Uçakla Türkiye’ye giden dört kişilik bir ailenin bilet ücretinin 2000- 2500 euroya yaklaştığını, bu durumun ailelerin bütçesini çökerttiğini söyleyen eğitimci-yazar Bahattin Gemici; “Yurttaşlarımız çocuklarının eğitim harcamalarından kısmak zorunda kalmaktadır. Biz çocuklarımızın anavatan ve akrabalarımızla bağlarının sürmesini, tatillerde anadillerini iyi öğrenmelerini istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

UÇAK ŞİRKETLERİ BİLETLERİ UCUZLATSIN

   Yıllık izinlerden 4-5 ay önce bilet almanın daha uygun olduğunu ancak bazı yurttaşlarımızın izin tarihleri kesinleşmediği için bu olanaktan   yararlanamadıklarını belirten Gemici; “Yaz tatillerinde başta THY, Pegasus, SunExpress, Corendon  ve diğer uçak şirketlerinin uçak biletlerini makul bir seviyeye indirmelerini bekliyoruz” dedi.

 Türkiye’deki ve Avrupa’daki yetkililerden bu sorunumuza sahip çıkmalarını beklediklerini söyleyen Gemici, “Avrupa ülkelerinde yaşanan ırkçılık ve ekonomik kriz nedeniyle yurttaşlarımız geçim sıkıntısı çekmekte, bazı aileler bu yüzden yıllardır ülkelerine gidememekte, bu durum onların ülke ile bağlarının zayıflamasına neden olmaktadır.

TALEPLERİMİZ ŞUNLARDIR

   Bahattin Gemici önerilerini şöyle sıraladı: “Tatil dönemleri için ek uçuşlar konulsun. Gerekirse charter uçuşlar organize edilsin. Yaz aylarında daha çok slot (iniş-kalkış izni) verilsin. Bunun için yaşanılan ülke ulaştırma Bakanlığı ile görüşülsün. Fiyatlar makul düzeye yani en az  % 30 indirilsin. Kimse memleketine gitmekten mahrum kalmasın.
   Bu taleplerimiz gerçekleşmezse gelecek yaz tatilinde uçakla ülkeye gitmemeli, karayolunu tercih etmeliyiz. Yurttaşlarımız havayolu şirketlerine, konsolosluklara, siyasi partilere mektup yazmalı, sıkıntılarını her ortamda diye getirmelidir.”

YURTTAŞLARIMIZ NE DİYOR?

Necla Marangoz (Hemşire):  Askerlik bedelinin yüksek olması, uçak bilet fiyatlarının sürekli artması nedeniyle yurt dışındaki yurttaşlarımız, özellikle gençlerimiz Türkiye’den kopmaktadır. Ülkeye gelen yurttaşlarımız zaten yeterince döviz bırakıyorlar. Uçak şirketlerini vicdanlı olmaya davet ediyoruz.

Dr. Aysun Aydemir (FÖTEV NRW Genel Başkanı): Uçak fiyatları düşük tutulursa daha çok yurttaşımız Türkiye’ye gelecektir. Başkonsolosluklarımız ve Türk Dışişleri yetkilileri konuya eğilmeli, sesimize kulak vermelidir. Toplantılar, basın ve televizyon açıklamaları yaparak konuyu gündemde tutacak, uçak şirketleri ile görüşmeler yapacağız.

Mehmet Çetinkaya (işçi)   İsteklerimiz gerçekleşmezse fiyatları yüksek tutan uçak şirketlerini boykot etmeli, fiyatların düşürülmesi için imza kampanyası başlatmalıyız. Duyuru, afiş, Whatsapp paylaşımları yapmalı, gerekirse uçak şirketlerin önünde protesto gösterisi yapmalıyız.

 

Fotoğraflar soldan:
KRV-Seçim Hakkı Girişimi Başkanı Bahattin Gemici

Necla Marangoz, hemşire

Dr. Aysun Aydemir FÖTEV NRW (Veli Dernekleri Federasyonu) Başkanı

Mehmet Çetinkaya- işçi

 

 

Bahattin Gemici      /      AVRUPAPRESS

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP