DOLAR 44,8950 0.23%
EURO 52,8913 -0.09%
ALTIN
BIST %
BITCOIN 34595393,14%
Ankara
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

m/main/wp-content/uploads/2025/05/Aydin-Saglam-Sigorta-2-scaled.jpg">
Yurt içi ve yurt dışından Eskişehir’e gelen şairler, ozanlar Eskişehir’in tarihi yerlerini gezdiler, şiir ve müzik etkinliğine katıldılar
  • AvrupaPress
  • Avrupa
  • Yurt içi ve yurt dışından Eskişehir’e gelen şairler, ozanlar Eskişehir’in tarihi yerlerini gezdiler, şiir ve müzik etkinliğine katıldılar
1698 okunma

Yurt içi ve yurt dışından Eskişehir’e gelen şairler, ozanlar Eskişehir’in tarihi yerlerini gezdiler, şiir ve müzik etkinliğine katıldılar

ABONE OL
décembre 20, 2025 22:48
Yurt içi ve yurt dışından Eskişehir’e gelen şairler, ozanlar Eskişehir’in tarihi yerlerini gezdiler, şiir ve müzik etkinliğine katıldılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HABER / FOTOĞRAF: ERTUĞRUL ALTINEL – BİLGİN ÖZÇİFTÇİ – AVRUPA PRESS – BELÇİKA
Yurt içi ve yurt dışından Eskişehir’e gelen şairler, ozanlar; Eskişehir ve Seyitgazi ilçesinde tarihi yerlerini gezdiler ve bilgi sahibi oldular. Tarihi eserler beğendiler ve hayran kaldılar.
Edipler Dünyası Yazarlar, Şairler, Ozanlar Grubu’nun Eskişehir’e düzenlediği gezide: tarihi yerlerin gezilmesine ve şiir ve müzik etkinliğine; yurt içi ve yurt dışından seçkin şairler ve ozanlar katıldı. Eskişehir’de bir mekânda düzenlenen bu etkinlik coşkulu ve neşeli geçti.
Program kapsamında: şairler ve ozanlar; Seyitgazi İlçesinde bulunan tarihi külliyeyi gezdiler. Akabinde Seyitgazi Kaymakamı Abdülkadir Zengin’i makamında ziyaret ettiler ve çalışmalar hakkında bilgi verdiler. Sohbet ettiler ve birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. Kaymakam Abdülkadir Zengin, ‘’Şair ve ozanların ilçemize gelişinden ve beni ziyaret etmesinden çok memnun oldum. Seyitgazi ilçesi turistik açıdan güzeldir ve tarihi zenginlikleri mevcuttur. Gezilmeye değer bir ilçedir’’ dedi.
Programın kapanış konuşması yapan Edipler Dünyası Yazarlar ve Şairler Gurubu Başkanı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Şairi Şevki Kayaturan, ‘’Bu güzide etkinliğimizi, Eskişehir’den şair ve bestekâr İsmail Gül ile birlikte bir aylık çalışma sonucu programladık ve düzenledik ve geziden çok memnun kaldık’’ dedi.
Etkinlik sonunda: Eskişehirli şair ve sanatçı İsmail Gül yaptığı konuşmasında, ‘’Güzel Eskişehir’imize yurt içi ve yurt dışından gelen şair ve ozanları; Eskişehir ve Seyitgazi’nin tarihi, turistik yerlerini gezdirdik. Düzenlediğimiz şiir ve müzik etkinliğinde şiirlerini okudular, Eskişehirli ozanlarımız sazları ile birlikte Eskişehir türkülerini seslendirdiler’’ dedi.
Etkinlikte emeği geçenlere plâket ve teşekkür belgeleri takdim edildi.
 HABER / FOTOĞRAF: ERTUĞRUL ALTINEL – BİLGİN ÖZÇİFTÇİ – AVRUPA PRESS – BELÇİKA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP