DOLAR 46,6654 -0.02%
EURO 53,1780 0.02%
ALTIN
BIST %
BITCOIN 2762264-1,22%
Ankara
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

m/main/wp-content/uploads/2025/05/Aydin-Saglam-Sigorta-2-scaled.jpg">
BENİM ADIM KADIN
1104 okunma

BENİM ADIM KADIN

ABONE OL
mars 13, 2023 07:06
BENİM ADIM KADIN
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kaç nesil kadın sesini duymadı, duyuramadı. Sesindeki, kendindeki gücü farketmeden öylece kaybolup gitti. Korktu, şiddet gördü, anlaşılmadı, sevilmedi, değer görmedi, çoğu zaman bedenini, ruhunu koruyamadı buna gücü yetmedi, avaz avaz çığlık attı.

İçinde büyümeyen çocuğun gözyaşları hiç dinmedi, her çocuk gibi o da sevgi, güven, saygı ve şefkate, yaralarının sarılmasına ihtiyaç duydu.

Ninniler, şarkılar, ağıtlar, türküler yaktı. Sesini duyurdu. Biliyordu ki ses özgürlüktür, ses güçtür. Kendi sesine kulak verdi, içinde ifade bulmayı bekleyen koca sessizliklerini dinledi.

Bir ses de ben olayım.

Çünkü benim adım KADIN!

Ben hem anayım hem de Anadolu’yum

 

Yüreğim dağlar kadar engin, kalbim sular kadar derin ve çağıl çağıl akıyor. Türk kadını güçlüdür, başarılıdır, dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir.

 

Kadın bir deryadır, ummandır. İçerisi derin katman katman olan umman. Ummanın içinde yaşayarak yaşatarak enginliklere, güzelliklere, sevgiye, birliğe ve deneyime giden her güzellikte var olmaktır.

Kadın olmak tüm zorluğuyla ilmek ilmek geleceği örmektir, bugünleri yeniden inşa etmektir. Ailesini ve çevresini, hayatı güçlendiren, geleceğe taşıyan olmaktır. Zordur kadın olmak. Güçlükle sınandığı her gün bin parçaya bölünse de tek parça olarak ayakta durmaktır.

Herkesin sahip olmak istediği bir bedene sahip olup, bu bedeni koruyarak, yasaklı türlerin olduğu yerde, kadın gibi kadın demeyenlerin olduğu yerde kadın olmak gerçekten zordur.

Kadın olmak dirhem dirhem yaralara merhem olmaktır. Zor günlerin altına sandalye koymaktır. Uzun ve meşakatli yollardan geçip, her düştüğünde umutlarıyla bitlikte, kendini ayağa kaldırmaktır, her koşulda yola devam etmektir, aşkla, umutla, gözyaşlarını içine akıta akıta ilerlemektir.

Tüm dramlarını, hikayelerini, yaşanmışlıklarını, yaşanmamışlıklarını, geleceğini, geçmişini, umutlarını, özlemlerini, göğüsleyerek yol almaktır.

Ayağı takılsa da diken batıp canını yaksa da kuşları selamlayıp ağaçlarla konuşup yüzüne esen serin meltem rüzgarının kulağına fısıldamasıyla tebessüm edip yola devam edendir KADIN!

Ve bütün kaygıdan, korkudan geçip tüm yaşanmışlıklara rağmen tıpkı Zümrüdü Anka gibi küllerinden yenidne doğmaktır.

Gökyüzünde sonsuzluğa, özgürlüğe kanat çırpmaktır.

Babil’in asma bahçesinde yaşamaktır.

Çağlayan nehir gibi hiç durmadan akmaktır.

Hür ve özgürce…

 

Kadın aşk kokar, sevda kokar, bir yanı tarih kokar, bir yanı memleketim.

Haydi boğazından çıkar dem haykırışları, ancak çığlık yaraşır bu susmalara,durma sen de haykır.Gücünün, sesinin farkında ol.Sana su olmaya, güç olmaya, bir olmaya, yürek olmaya geldim. Sessiz çığlıklarına ifade olmaya geldim. Bilgimle, ilmimle, tüm benliğimle var olarak, hala insanların umutla çarpan yüreklerine, nerefs olmaya geldim.

Çünkü benim adım KADIN!

 

Nurten Havan   /   AVRUPAPRESS

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP