DOLAR 44,9024 0.07%
EURO 52,8814 -0.11%
ALTIN
BIST %
BITCOIN 34377001,87%
Ankara
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

m/main/wp-content/uploads/2025/05/Aydin-Saglam-Sigorta-2-scaled.jpg">
Türkiye ve Belçika’nın ortak kültürünü Ünlü Manken Sultan Poyraz kıyafetlerle tanıttı…
  • AvrupaPress
  • Avrupa
  • Türkiye ve Belçika’nın ortak kültürünü Ünlü Manken Sultan Poyraz kıyafetlerle tanıttı…
1428 okunma

Türkiye ve Belçika’nın ortak kültürünü Ünlü Manken Sultan Poyraz kıyafetlerle tanıttı…

ABONE OL
juin 18, 2022 21:06
Türkiye ve Belçika’nın ortak kültürünü Ünlü Manken Sultan Poyraz kıyafetlerle tanıttı…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Brüksel Büyükelçiliği, İzmir Olgunlaşma Enstitüsünün katkılarıyla Türkiye-Belçika birlikte yaşama kültürünü simgeleyen motifleri içeren geleneksel kıyafetler defilesi düzenledi.
Belcikada yasayan Türk asıllı Belcikanin En Ünlü Mankenlerinden olan Sultan Poyraz

Türkiye ve Belçika’nın ortak kültürünü Ünlü Manken Sultan Poyraz tarafindan kıyafetleri tanıtıldı…

TOBB Brüksel Ofisi’ndeki etkinlik öncesi AA muhabirine açıklamada bulunan Büyükelçi Dr. Hasan Ulusoy, bunun sadece Türk geleneksel kıyafetlerinin sunulduğu bir defile olmadığını belirterek « Belçika’da 300 bini aşkın insanımız bulunuyor.

Artık ayrılmaz bir parça oluşturuyorlar. Bu birlikteliği, bu birlikte yaşama kültürünü her alanda vurgulamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu da bir uzantısı oldu. » diye konuştu.

Ulusoy, defilenin birlikte yaşama kültürü felsefesiyle yapılması fikrinin eşi Didem Ulusoy’a ait olduğunu belirtti. Didem Ulusoy da Belçika’daki Türk toplumunda yeni yetişen çocuklar ve gençlerin her iki ülkenin de kültürüne, güzelliklerine sahip olduklarını vurgulayabilmek iki memleketin desenlerinin birlikte bulunduğu kıyafetler tasarlamayı hedeflediklerini,Türk işlemelerinin, iğne oyalarının Belçika dantelleriyle kullanıldığını anlattı.

İzmir Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Şule Aydın da iki ülkenin motiflerinden ilham alarak 4 kıyafet hazırladıklarını, defilede ise geleneksel Türk motiflerini de içeren toplam 20 tasarım kıyafet sergilediklerini söyledi.

Defilede, iki ülke motiflerinin ve kumaşlarının uyum içinde bir arada kullanıldığı özel tasarım kıyafetler sergilenirken dokuma teknikleri ve kıyafetlerin tarihi hakkında da bilgi verildi.

İlgiyle izlenen defilenin sonunda « Memleketim » şarkısı eşliğinde sergilenen Türk bayraklı kıyafet büyük beğeni topladı. Defilenin ardından, Büyükelçi Ulusoy, Şule Aydın’a ve etkinliğe katkı sağlayan TÖSED başkanı Başar Yılmaz ve TOBB Brüksel temsilcisi Haluk Nuray’a plaket takdim etti.

Ardından gerçekleştirilen resepsiyonda, davetlilere geleneksel Türk mutfağından ikramlarda bulunuldu. Çok sayıda Türk, Belçikalı ve yabancı davetlinin yanı sıra NATO Savunma Bakanları Toplantısı vesilesiyle Brüksel’de bulunan Bakan Hulusi Akar’ın eşi Şule Akar da etkinliğe katıldı.

Belcikanın En Ünlü Mankenlerinden olan Sultan Poyraz podtumdaki performansiyla  İzleyicilerden tam not aldı…

Avrupapress Gazetesi olarak Bu Performansı  nedeniyle Tebrik ediyoruz. Basarilar… Sultan Poyraz….

 

Bilgin  Ozcifci  /  AVRUPAPRESS

Bilgin  Ozcifci  /  AVRUPAPRESS

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP