en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,5337 0.12%
EURO 34,8045 0.1%
ALTIN 2.471,580,40
BITCOIN 1990016-3,98%
Ankara
21°

AÇIK

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

TC Brüksel Büyükelçi Dr. Hasan Ulusoy’un 23 Nisan mesajı
182 okunma

TC Brüksel Büyükelçi Dr. Hasan Ulusoy’un 23 Nisan mesajı

ABONE OL
avril 24, 2021 20:55
TC Brüksel Büyükelçi Dr. Hasan Ulusoy’un 23 Nisan mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TC Brüksel Büyükelçiliği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, pandemi koşulları nedeniyle, sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayımlanan çok şenliği etkinliğiyle kutladı. 24 Nisan Cumartesi günü yapılan etkinlikte KKTC, Azerbaycan ve Kazakistan gibi ülkelerin çocuklarının da şarkıları sahnelendi. Anılan ülke temsilcilerinin de katıldığı ve 20 civarı performansın izlendiği etkinlikte yaptığı konuşmada TC Brüksel Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy, şunları söyledi:

23 Nisan her açıdan bizler için çok anlamlı bir gün.

101 yıl önce ülkemizde daha işgalci güçlere karşı kurtuluş savaşımız sürerken ulusal egemenliğimizi kurumsallaştırdığımız gün bu gün. 23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir.

İstiklal savaşımızı zaferle kazanıp Cumhuriyetimizi kurduktan sonra, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1924’te ’23 Nisan’ gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir.

Bu tarihten 5 yıl sonra da 23 Nisan 1929’da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir. Çocuklar geleceğimiz. Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram bizde.

Bu vesileyle, Atamızı ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Ruhları şadolsun.

Ülkemiz bu bayram vesilesiyle tüm dünya çocuklarını biraraya getirmeye özen gösteriyor. Dünya çocukları arasında dostluk ve birlikteliği korumak ve böylece ortak geleceğimizi daha iyi

inşa etmek hepimizin ortak amacı olmalı. Ülkelerarası barış ve huzurun yolu yarının büyükleri olan çocuklarımızdan geçiyor.

Geçmişin acıları, nefret duyguları üzerinden gelecek inşa edilemez. Çocuklarımızı, mutluluk ve karşılıklı sevgi ve saygı dolu bir yaşam için yetiştirmeliyiz.

Maalesef bunun tam tersi anlayışların hala birçok toplum ve devlette geçerli olduğunu üzüntüyle görüyoruz. Tek taraflı tarih anlatılarıyla, geçmişte yaşananları dış politika çıkarları için kullanmak kınanması gereken bir durum. Ancak, bunlar bizi, birbirine saygı temelinde dostluk içinde birlikte yaşama çabalarımızdan alı koymayacak. Bu konuda, geleceğimiz olan çocuklarımıza güveniyoruz.

Bugün burada aralarında KKTC’li, Azerbaycanlı ve Kazakistanlı da olmak üzere birçok çocuğumuz birçok dilde şarkılar söyleyecekler, eğlenecekler. Hepimizin bayramı kutlu olsun.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP