en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,3673 0.14%
EURO 34,9855 -0.29%
ALTIN 2.323,940,21
BITCOIN 22799651,28%
Ankara
16°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

FIRSATLARI KAÇIRMA
322 okunma

FIRSATLARI KAÇIRMA

ABONE OL
avril 15, 2021 21:16
FIRSATLARI KAÇIRMA
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Geldi geliyor derken bir Ramazan’ı Şerif ayına daha ikinci kez buruk bir heyecanla girdik.Bu sene de gösteriyor ki Ramazan ayına ait yeni bir hayat tarzı oluşacak.Nasıl olacak?Onu da ilk gününü geride bıraktığımız bu mübarek ayı yaşayarak göreceğiz.
Gidemedigimiz Kabenin, kavuşamadıgımız Yeşil kubbenin hasretini hissedeceğiz.
Tefekkür ve tezekkürle yapılan bu bir aylık yolculuğa samimi bir kalple çıkılır, sonra kalpten de çıkılır.  Sadece bedenen değil kalben de ruhen de samimi olarak  Hüdai bir dille;
“Neyleyeyim dünyayı
bana Allah’ım gerek
gerekmez masivayı
bana Allah’ım gerek “
diyerek fakirliğimizi (Allah’tan başka hiçbirşeye ihtiyacı olmamak) anladığımız an onbir ayın sultanı olan bu ayda kemâle erme yoluna girilir.
Sahurda bedenin , seherlerde ruhun doyurulduğu, tüm hücreleri aç bırakarak O’na doyulduğu bu ay; Muhasebe, Kuran , oruç, zikir, dua, eğitim, sabır, af ve mağfiret ayıdır. Hoşgörü, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunun arttığı zekat ve sadakaların sahiplerine kavuştuğu aydır, güzel hasletlerin arttığı gibi kötü ve çirkin fiillerin de azaldığı, şeytanların bağlandığı, cehennem kapılarının kapandığı, inanan inanmayan herkesin nasiplendiği bir aydır. Milli birlik ve beraberliğin zirve yaptığı, küslerin barıştığı , hakların helal edildiği bir aydır. Başta Rahmet, ortada af ve mağfiret, sonda cehennemden halas ile tenvir olmuş kalplerle bayrama kavuşma beratı  alma ayıdır.
İki cihan güneşi Peygamber efendimiz (sav) şöyle buyurmuştur:”Kim faziletine inanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek ramazan orucunu tutarsa geçmiş günahları bağışlanır.“ Kuran’da bu ayda Kadir Gecesi indirilmiştir. Kuran-ı Kerim samimi bir kalple okunmalı. ”Biz Kuranı on ayet on ayet alırdık ve aldığımız on ayeti hayatımıza aktarmadan diğer on ayeti almaktan kaçınırdık “diyen Abdullah İbni Mes’ud gibi okunmalı. Okunan her ayetle kalblerdeki paslı kilitler açılmalı. Kalpler kuran ile kuran ayında buluşmalı.
”Onlar kuranı düşünmüyorlar mı? Yoksa kalplerinin üzerinde kilitleri mi var?(Muhammed 47/24)
Osman Bin Affan(ra), Zeyd Bin Sabit, İbn-i Mesud ,Ubey Bin Kab haftada bir hatim yapan sahabelerdir. ”Hatmi Ahzab” denilen bu hatimle Rablerinin kelami ile başbaşa kaldılar daima. Kendini planlayıp , eğitip girilen bu yolculukta üç yerde sabır göstermen gerekir. Başta ortada, sonda.
Başlarken sabır,bitirmenin yarısıdır.
Ortada sabır, gayret içindir.
Sonda sabır, mükafatları kaçırmamak içindir.
Bir kuş misali gelip geçtiğimiz şu dünya aleminde Allah (cc) bu muhteşem Ramazan-ı Şerif fırsatlarını kaçırarak Efendimizin (sav)” Bir kul Ramazan ayına erişir de o aydan günahlarını affettirerek çıkmazsa burnu yerde sürünsün” hadisine muhatap olmaktan muhafaza buyursun. Kalbinizle çıktığınız bu yolculuğun  ihlasla samimiyetle sürmesi uzatılan hablullahı imanla tutup imana tutunmanız, kemâle erip felaha kavuşmanız duasıyla hayırlı ramazanlar dilerim.
Sağlıcakla kalın…
Pinar Tasci Yikilmaz / AVRUPAPRESS

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP