en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20715493,80%
Ankara
20°

PARÇALI BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Belçika’da  Okullar kapanmayacak ancak maske 5. sınıftan itibaren zorunlu olacak
  • AvrupaPress
  • Avrupa
  • Belçika’da Okullar kapanmayacak ancak maske 5. sınıftan itibaren zorunlu olacak
404 okunma

Belçika’da Okullar kapanmayacak ancak maske 5. sınıftan itibaren zorunlu olacak

ABONE OL
mars 19, 2021 22:16
Belçika’da  Okullar kapanmayacak ancak maske 5. sınıftan itibaren zorunlu olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Korona vakalarının ülkede artış göstermesi sebebiyle, bugün 19/03/21 tarihinde başbakan Alexander de Croo öncülüğünde toplanan güvenlik kurulundan tedbir amaçlı şu kararlar çıkmıştır:
Başbakan açıklamasında altını önemle çizmiş olduğu mesele, bugün _alınan ek tedbirlerin/kararların daha evvel açıklanan çeşitli sektörler için açılış tarihlerinin mümkün olabilmesinden dolayıdır.
?? _Toplu taşıma araçlarında sadece cam kenarlarında oturulmalı. _
??‍? _Evden çalışılabilir meslekler mecburi evden çalışmak zorundadır._
?‍? _Pazartesi 22/03/21 tarihinde bölge eğitim bakanları okulların akibeti ile alakalı açıklama yapacaktır_
?? zaruri olmayan bütün yurt dışı seyahatleri daha evvel belirtildiği gibi yasaktır.
? Daha evvel alınan ve yürürlüğe 01/04/21 tatihinde geçmesi beklenilen bütün kararlar 19/04/21 tarihine kadar ertelenmiştir.
⛔️❌*bu altaki karalar 19/04/21 tarihine ertelenmiştir*⛔️❌
1- ?açık havada etkinlikler (profesyonel organizasyonlar) ve dini ayın/ibadetler azami 50 kişi ile mümkün olacak.
2- ?‍♂️açık havada amatör spor kulüpleri antremanlarını azami 10 kişi ile düzenleyebilecek.
3- ?Tema- ve lünaparklar müşterilerine kapılarını açabilecek.⛔️❌

Okullar kapanmayacak ancak maske 5. sınıftan itibaren zorunlu olacak.

 

 

Konsey Komitesi okulları kapatmama kararı aldı. Ancak, lise öğrencilerinin tam yüz yüze okula dönüşü, söylenenin  aksine 29 Mart’ta gerçekleşmeyecek. Çeşitli eğitim bakanları, kalabalik ortamları engelleyip   virüsun yayılmasını   azaltmak için okulları ek önlemler almaya davet etti.

 

 

Sağlık Bakanı Frank Vandenbroucke’nin baskısına rağmen, okulların kapatılmasına karşı çıkan muhalefet  güçünü gösterdi. Kurumlarda daha katı önlemler beklense bile okullar gerçekten açık kalacaktır. Ayrıca, danışma komitesi 4. ve 5. ilköğretimde maske takmayı zorunlu hale getirmeyi kabul etti. Ortaokul öğrencilerinin tam yüz yüze okula dönüşü, söylenenin  aksine 29 Mart’ta gerçekleşmeyecek.

 

 

Hedef, tam zamanlı eğitimin herkes için 19 Nisan’da yüz yüze devam edebilmesi. Başbakan, « Bunu başarmak için bir ayımız kaldı » diye ısrar etti. Okulda ve aynı zamanda işyerinde daha fazla antijenik test kullanılması planlanıyor. Çeşitli eğitim bakanları, kümeleri belirlemek ve kirliliği azaltmak için okullarda ek önlemler almak üzere Pazartesi günü  tekrar gözden geçirmeye davet edildi.

 

 

Küçükler için stajlar ve kamplar yine de düzenlenebilir, ancak bir seferde en fazla 10 kişi için. 1 Nisan’da yürürlüğe girmesi beklenen dış mekan planı ileri bir tarihe ertelendi.

Bu nedenle , lunaparkların yeniden açılmasının ertelenmesi ve kült kültürünün yeniden başlaması anlamına gelir (en fazla 50 kişi, mesafe kurallarına uymak ve maske takma zorunluluğuna tabidir)

Vandenbroucke duvara dönük Ancak Sağlık Bakanı, daha önce de belirttiğimiz gibi, okulların kapılarını kapatması veya en azından güçlü önlemler alması için baskı yapıyordu.

Verdiğimiz bilgilere göre Paskalya bayramlarının bir hafta öne çıkarılacağı söylendi. Ancak kendisini bu fikre şiddetle karşı çıkan bakan-cumhurbaşkanlarının oluşturduğu engelle karşı karşıya kaldı.

Bölge Başkanlarının okulların acik kalması ısrarlarına karşi Frank Vandenbroucke nin  direnişine rağmen istekleri  arka planda kaldı . Esasen, ya okulları kapatıyoruz ya da başka yerlerde uzmanların önerdiği B Planı modeline göre fedakarlık yapmak zorundayız.

Diyen « Vandenbroucke’nin şantajı da hiç bir işe yaramadı », bize siyasi bir kaynağı gösteriyor.

Danışma komitesinin bazı üyeleri, temaslı mesleklerin, alışveriş merkezlerinin ve ileri bir sokağa çıkma yasağının kapatılmasını içeren B planını kabul edilemez buluyorlar.

« Okullarda kümeler ve çok güçlü kirliliklerin bulunmasini kabul ettikleri halde,okulların kapanması yerine  orada hijyen ve daha sık maske değişme konusunda  çaba gösterilmesini önereceklerini söylediler, aksi takdirde .

Ancak diğer katılımcılar okulların kapatılmasından yana değiller. Tartışmalar bir uzlaşmaya varmak icin pazartesi gününe uzatıldı.

 

Seval Aksan  /  AVRUPAPRESS

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP