en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,3683 0.15%
EURO 34,9841 -0.29%
ALTIN 2.323,540,19
BITCOIN 22790841,35%
Ankara
16°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

BİR ÖDÜLÜN GETİRDİKLERİ
211 okunma

BİR ÖDÜLÜN GETİRDİKLERİ

ABONE OL
août 22, 2020 21:21
BİR ÖDÜLÜN GETİRDİKLERİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

(2020 İmaj Magazin Sanat Ödülleri)

Yıllardır aktif olarak görev aldığım kamu ve özel, ulusal ve uluslararası çalışmalarımda önceliği her zaman sosyo-ekonomik gelişmeye, çevreye, insan temelli çalışmalara, eğitimde yeni hedeflere ve kalkınmaya vermişimdir… Gazete ve dergilerde, sosyal medyada yazdığım bir çok köşe yazısında amacım toplumsal gerçekleri halka anlatmaya çalışmaktır. Yazılarımda, makalelerimde, kitaplarım da ve araştırmalarımda da hep toplumsal yargıların önüne geçmeyi hedeflemişimdir.

Alanım itibariyle yazabileceğim ve araştırabileceğim her türlü malzeme benim için değerlidir…. Türkiye de ve Dünya da tek başıma da olsam girebileceğim ve gidebileceğim her yere üretebileceğim ve topluma bir fayda sağlayacak eserleri üretebilmek amacıyla gidebilirim.

Sanatı ifa edebilmek, ve sanatçı olabilmek insanın yaşayabileceği en muazzam duygulardandır…

Dünya Bankası tarafından verilen bir ödülle dünyanın ünlü kadın ressamları arasında bulunan Frida Kahlo’nun ’nın, Mexico City’nin bir ilçesi olan Coyoacán’da bulunan” Casa Azul” adı verilen evine ilk girdiğimde duvardaki tablolarda acıyı ve nefreti görmüş, sanat bu olamaz demiştim…

İçimdeki çarpışmalarla tabloları tekrar dolaştığımda Frida KAhlo ile göz göze gelmiş, o kırgın, nefret dolu, üzgün, yorgun bakışları beni rahatsız etmişti…

Mexico City de başlayıp Çekya, PRAG’da Silvia Cafede devam eden şaşkınlığım, Nazım Hikmet ile ilgili bilinmeyen gerçekleri öğrendiğimde daha da artmıştı. Nazım Hikmet, Gothe’nin Dr.Faust’un yazıldığı evin önündeki sokakta Faust’un şeytanına yalvarıp; yerlerde sürünerek ruhunu şeytan Mefistoles’e satmak isteyip, “Doktor Faust’un Evi” şiirini yazmıştı..

Ne garip FAUST’un evi önünde aynı duygularda ben de yol almıştım… Orada Sanki bende bir Nazım olmuştum… gecenin o melankolik karanlığında, Dr. FAUST’un evi önünde yerlerde sürünüyordum…

İstanbul’a döndüğümde, garip bir tesadüf sonucu Nazım’ın yetiştirdiği Türkiye’nin değerli ressamlarından biri İbrahim Balaban ve onun otuz dört yıllık hayat arkadaşı ile tanışmam beni biraz daha sanatın içine çekti.

Eşinin aşkı ile onun aynasında / Kör Ben’in de kaybolmuş bir kadını anlattığım romanım yakında piyasaya çıkacak. Bu kitabı çalıştığım bir yıllık dönem de, Cihangir ve Taksimdeki seyahatlerim esnasında değerli yazar, şair, ozan ve ilk defa akrostiş şiirlerle kendi dalında bir felsefe oluşturmuş sayın üstadım Akın OK ile tanıştım.

Onunla tanışmam beni biraz daha sanatın içine yönlendirdi… Yazdığı şiirleri İngilizceye çevirirken yoğun düşünceler içerisinde yol aldım…

17 yaşında Ankara /Ulus’ta bir gazetede küçük bir köşe yazısı ile başladığım yazarlık hayatım çok çeşitli evrelerden geçmişti.

Evet, neden “2020 İmaj Magazin Sanat Ödülleri” gecesine çağrılmıştım. Neden diye düşündüğümde, sanatçı olmak bir özveri işiydi… Acı çekmeden sanatçı olunamazdı…

Ben bu acıları karanlık bir ormanda on yıllık savaşımda yaşamıştım. Karanlık bir ormanda, susuz ve elektriksiz yaşadığım on yıl boyunca taşlanmıştım. Dövülmüştüm. Horlanmıştım.

Hep düşünmüştüm, neredeydi bu kadın dernekleri o zaman. Herhalde öldürülseydim benim içinde öldükten sonra sloganlar eşliğinde “Kadınlar Öldürülmesin” diye eylem yapılır mıydı?..

O karanlıktan koskoca üç roman ile çıktım. Tabi arkası da geldi.

GEKA Bodrum EKO SANAYİ ÇARŞISI FİZİBİLİTE RAPORU PROJEM ( Strateji Planlama Danışmanı ve Proje sahibi olduğum halde projemde başka birinin adı tehditle kullanılmıştır.)

Muğla Üniversitesindeki Proje çalışmalarım ve diğer teknik çalışmalarımda beni oldukça motive etti. Yazma gücüm yaşadığım her olaydan sonra beni, insanlığın sesi olarak yeni hedeflerime götürecekti.

Kanayan yüreğimdeki duygu birikintileri Adıyaman Menzil tarikatında gördüklerimle yoğunlaşmış, sonra Adana Aladağ’daki kız öğrenci yurdundaki yangınla yüreğimdeki acı tanecikleri kor bir ateşe dönmüştü.

Hissetmeden sanatçı olunamaz, üretilemez, duygular karmaşasında içimizdeki eseri dışarı çıkarabilmek, acılarla, düşüncesel imgelemelerle beyinsel bir mutluğa ulaşabilmek ancak içimizdeki sanatçı kimliğinde gizlidir.

Ve ben 2020 İmaj Magazin Sanat Ödülleri gecesindeydim. Çünkü burada benim bir görevim vardı. Bir şekilde ünlü olursunuz veya olmazsınız. Önemli olan yaptığınız işin, inançlarınızın hakkını vermektir. Ben inandıklarım için yıllardır mücadele ediyordum. T.C. Başbakanlıkta yaptığım uluslararası çalışmalarımda hep doğru noktalarda ülkem adına verebileceklerimin, toplumsal kalkınma adına yapılabileceklerin planlamasını yaptım.

Yaklaşık kırk yıla dayanan yazım ve araştırma hayatımda sanatçı dostlarımın yanında kendi özümde yürümüşüm. Son on yıldır, bilfiil film piyasası da dahil çok değerli sanatçı dostlarımın hayatlarını irdeleyip sanatçı dünyamızı anlamaya ve bir yön vermeye çalışıyorum.

Toplumsal çalışmalarda, öncelikle insan odaklı yönlendirmelerde hayatın yolunu ve anlamını, o insanların özünden bulmaya çalışıyorum.

Mumyalaşmış Hayaletler yazı dizimin içinde yaşanılmış olayları irdeleyerek insanlığa kendimce bildiğim doğruları anlatmaya çalışıyorum.

Tüm bu yoğun çalışmalarım içinde “2020 İmaj Magazin Sanat ödülleri” kapsamında bir “Eko-politik uzmanı ve Yazar” olarak sanat dünyasına katkılarımdan dolayı bana verilen ödül motivasyonuma olağanüstü katkılar yaptı.

İMAJ MEDYA AJANS’A, Gündüz Şutanrıkul’a, Sunucu Özlem KURT’a ve zor bir ortamda gerçekleştirilen bu güzel gecede diğer emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.

Bundan sonraki çalışmalarımda daha başarılı eserlerde yol almaya çalışırken, elimden geldiğince gazete yazılarımda ve ürettiğim eserlerimde Korona Kapanı günlerinde de yalnız ve kimsesiz bırakılan sanatçıların emekçilerin sesiz çığlığının sesi olmaya devam etmek istiyorum.

Ve diyorum ki hep beraber sanatçı haklarını koruyabilmek, öğrenebilmek adına birleşelim, haklarımızı aramayı öğrenelim diyorum.

Saygılarımla,

EKOPOLİTİK UZMANI/ARAŞTIRMACI YAZAR

Gülay Karaoğlu / AVRUPAPRESS

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP