en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2077533-1,43%
Ankara
10°

HAFİF YAĞMUR

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Güney Fransa potansiyel olarak ölümcül bir kene tarafından işgal edildi
  • AvrupaPress
  • Avrupa
  • Güney Fransa potansiyel olarak ölümcül bir kene tarafından işgal edildi
123 okunma

Güney Fransa potansiyel olarak ölümcül bir kene tarafından işgal edildi

ABONE OL
juin 25, 2020 19:08
Güney Fransa potansiyel olarak ölümcül bir kene tarafından işgal edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney Fransa potansiyel olarak ölümcül bir kene tarafından işgal edildi resimde goründüğü gibi çizgili ayaklı kene Kırım-Kongo kanamalı ateşini taşıyabilir, Küçük bir yaratık bu yaz partiyi bozabilir.

Keneler gerçekten de bu yaz döneminde valizlerini Fransa’nın güneyinde topladı, Montpellier’deki (Hérault) Agronomik Gelişim Araştırmalarında Uluslararası İşbirliği Merkezi’ni (CIRAD) endişelendiriyor.

Özellikle tehlikeli bir kene türü olduğu için haberler daha da endişe vericidir: LeFigaro’nun 22 Haziran 2020 Pazartesi ile ilgili olarak çizgili bacaklı kene olarak bilinen Hyalomma marginatum.

Yetişkinlikte 8 milimetreye kadar ölçebilen bu araknid, atlar gibi hayvanlar için özel bir iştaha sahiptir. Ancak kene yanlışlıkla bir insana düşebilir, gerekirse bir süre ısırmaya tereddüt etmez.

Vücuttaki bu istenmeyen konağın varlığı felaketle sonuçlanabilir. Çizgili ayaklı kene, özellikle Türkiye’de yılda on binlerce insanı öldüren bir hastalık olan Kırım-Kongo kanamalı ateşi taşıyabilir.

Etkilenen birkaç bölüm Hyalomma marginatum on yıllardır Korsika’da zaten mevcut olsaydı, kıtaya varışı çok daha yakın olurdu, bu da böceğin kurak bölgelere düşkün olduğunu belirten CIRAD’ı tahmin ediyor.

Pyrénées-Orientales, Aude, Hérault, Gard, Bouches-du-Rhône, Var ve güney Ardèche’de görülürdü. Fransa’daki varlığının nedeni henüz açıklığa kavuşmamıştır.

Ancak CIRAD, göçmen bir kuşa veya İspanyol atlarına binmiş olabileceğini tahmin ediyor.

Seval Aksan / AVRUPAPRESS

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP