en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,6375 0.44%
EURO 34,8750 0.22%
ALTIN 2.489,890,23
BITCOIN 20709973,31%
Ankara
18°

AÇIK

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

BELÇIKA EYLUL AYINDA OKKULARI ZORUNLU OLARAK ACIYORMU?
170 okunma

BELÇIKA EYLUL AYINDA OKKULARI ZORUNLU OLARAK ACIYORMU?

ABONE OL
juin 25, 2020 20:19
BELÇIKA EYLUL AYINDA OKKULARI ZORUNLU OLARAK ACIYORMU?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eylül ayında okula dönüş: anaokulları ve ilkokullar için her gün, ortaokul için haftada 4 gün. Eylül ayında okula dönüş nasıl olacak? Bu Salı öğlen çeşitli eğitimcilerle bir toplantı yapıldı.

Eğitim bakanları uzmanlarla bir araya gelerek ilgili sınıflara göre değişen bir yaklaşım üzerinde anlaştılar. Her gün anaokulu ve ilkokul Eylül ayından itibaren, senaryolara ve durumun ciddiyetine bakılmaksızın, anaokulu ve ilkokullar açık kalacaktır.

Başka bir deyişle, tüm öğrenciler gerçekten okulda bulunacaklardır. Bir durum tespit edilirse, balonun kapatılması sorunu olacaktır. Tıbbi ve pediatrik analizler gittikçe daha kesin olduğu için bu mümkün olmaktadır.

Ortaöğretim öğrencileri için haftada 4 gün prensip olarak Ortaöğretim ile ilgili olarak, karar verilen ilke haftada dört gün okula devam etmektir. Ancak yeni bir pandemi ortaya çıkarsa bu prensip revize edilebilir.

Eylül ayında mevcut tıbbi duruma bağlı olarak ortaöğretim sınıfları için dört senaryo oluşturulmuştur. Bu senaryolar bir sağlık planı oluşturmayı amaçlamaktadır. İlk senaryo (« yeşil senaryo ») standart bir tıbbi durum, yani koronavirüs pandemisinden önceki durumdur.

Bu durumda, her seviyedeki tüm öğrenciler tüm derslere katılacaktır. Senaryo 2 (« sarı senaryo ») şu anda yaşadığımız tıbbi durumdur. Bu durumda, Eylül ayından itibaren ortaokul öğrencilerinin haftada 4 gün okulda bulunmaları beklenmektedir.

Okulda Çarşamba dersleri olmazdı, ödev olurdu. Yöntemler iyileştirilmelidir. Üçüncü senaryo (« turuncu senaryo ») yüksek bir tıbbi durum senaryosudur. Bu durumda, ikincil sınıflar ikiye bölünecek ve dersler dönüşümlü olarak verilecektir.

Son olarak, dördüncü senaryo (« kırmızı senaryo ») akut bir tıbbi duruma dayanmaktadır. İkincil sınıflar ikiye bölünecek ve dönüşümlü olarak dersler verilecek, ancak sıhhi önlemler daha katı olacaktır. Bariyer hareketleri güçlendirilecektir.

Karar Ulusal Güvenlik Konseyi’ne aittir. Bu senaryolar henüz bu Çarşamba günü sabah 9’da toplanan Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından onaylanmamıştır. Nihai kararı, hangi senaryonun uygulanacağını ve bir senaryodan diğerine ne zaman geçiş yapılacağı ona bağlı olacaktır.

Seval Aksan / AVRUPAPRESS

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP