en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,6712 0.45%
EURO 34,8900 0.02%
ALTIN 2.519,461,43
BITCOIN 1957682-2,08%
Ankara
18°

AÇIK

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Kapitalizm 5G ile DNA’mızı bozacak insanı köleleştirecek!
  • AvrupaPress
  • Avrupa
  • Kapitalizm 5G ile DNA’mızı bozacak insanı köleleştirecek!
174 okunma

Kapitalizm 5G ile DNA’mızı bozacak insanı köleleştirecek!

ABONE OL
mai 9, 2020 22:07
Kapitalizm 5G ile DNA’mızı bozacak insanı köleleştirecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Kapitalizm, Endüstri 4.0’ın parçası olan 5G ile insanlığı köleliğe hazırlıyor. 5G teknolojisi, insan dahil tüm canlıların DNA’sını değiştirip hastalıklara iterken, insanlığa ise büyük bir gözaltı demek.

Koronavirüs salgınıyla yeniden gündeme gelen ve insan DNA’sını değiştirdiği ve bağışıklığını baskıladığı için virüse karşı insanları savunmasız bıraktığı ileri sürülen 5G mobil ağ teknolojisinde adımlar atılmaya devam ediliyor.

Güney Kore, dünyada 5G’yi kullanmaya başlayan ilk ülke olmuştu. En son Çin’li şirket Huawei tarafından, Çin’in Nepal sınırı üzerindeki Himalayalarda bulunan ve dünyanın en yüksek dağı olan 8 bin 848 metre yükseklikteki Everest Dağı’nın 6 bin 500 metresine, 5G baz istasyonu kurduğunu duyurdu.

5G teknolojisinin mobil ağ servislerinin kullandığı enerji maliyetlerini yüzde 90 azalttığı ve 4G’ye göre 20 kat daha hızlı bağlantı sağlayacağı iddia edilirken, dünyanın birçok ülkesi 5G teknolojisine karşı çıkıyor. Belçika ve İsviçre 5G teknolijisini onaylamadığını duyurmuştu.

Belçika 5G’ye izin vermedi Yaydığı radyasyon miktarına dikkat çekmek için çok sayıda karşıt eylemin yapıldığı 5G teknolojisine ilk tavır Belçika’dan geldi. Hükümet, 2018 yılı Temmuz ayında operatörler ile bir anlaşmaya varmıştı.

Bu anlaşmaya göre 2020 yılında Brüksel’de 5G şebekesinin kullanıma sunulması amacıyla radyasyon kuralları esnetilmişti. Çevre Bakanı Celine Fremault, bu kararı geçtiğimiz yıl Nisan ayında iptal etti. Bakan Fremault, 5G şebekesi için hizmet veren antenlerden yayılan radyasyon miktarının tespit edilemediğine dikkat çekti.

Fremault, “Brüksel halkı kobay değildir. İnternetin hızlanması için halkın sağlığını riske atamam” ifadelerini kullandı. Baz istasyonlarının yaydığı elektromanyetik radyasyon miktarı için Brüksel’de 6 volt/metre limiti bulunuyor. Bu limit, başkentte 4G üzerinden hızlı internet sağlanması konusunda operatörleri zor durumda bırakmıştı.

Türkiye’de BTK’nin bu frekanslar için belirlediği limit değer ise Belçika’nın belirlediği limitin yaklaşık 3 katı yani 15 volt/metre. 5G DNA’ya zarar veriyor Beşinci nesil mobil ağ ya da kısa adıyla 5G, yüksek frekans ve yüksek bant genişliği kullanıyor.

28 ile 100 GHz arasında frenkanslarda çalışıyor. Yüksek frekanslı 5G ile 10 Gbit hızda ve çok düşük gecikmeye sahip internet sağlanabiliyor. Bu sayede uzaktan ameliyat yapılabileceği, araba sürülebileceği gibi iddialar var. 5G dalga boyları, düşük frekanslı olanlardan daha fazla enerjiye sahip. Üstelik dalganın uzunluğu kısaldığı için daha fazla anten yerleştirmek gerekiyor.

Yaklaşık olarak her 150 metrede bir baz istasyonu güçlendirici antenler kullanmak gerekiyor. Antenlerin sayısındaki artış, düşük frekanslı radyo dalgalarında artışa neden olacak ve vücudumuz bu dalgalardan olumsuz etkilenecek. Bilim insanları ise 5G’nin yaydığı radyasyonun insan DNA’sına zarar vereceğini ifade ediyorlar.

Canlıların sağlığı tehlikede 5G şebekesinin yaydığı frekansların zararı hakkında rapor hazırlayan International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection (ICNIRP), yüksek frekansa maruz kalmanın insan sağlığına ciddi etkileri olacağını söylüyor.

5G’nin yaydığı radyasyonun incelenmesi gerektiği yönünde ortak bildiri yayınlayan 250 bilim insanı ise 5G ile birlikte insan ve hayvan sağlığının tehlikeye gireceğini savunuyor.

5G çalışmalarının durdurulması kararını destekleyenler için change.org adlı bir site açıldı. 5GSpaceappeal.org ismindeki bu sitede Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi ve tüm ulusların hükümetine açık çağrıda bulunuluyor.

Helsinki Üniversitesi’nden moleküler biyoloji profesörü Dariusz Leszczynski, Euronews’e yaptığı değerlendirmede, “5G emisyonlu radyasyonun etkilerinin biyomedikal olarak araştırılmadığını, 5G’nin güvenli olduğu görüşünün düşük seviyeli radyasyon sağlığa zararlı değildir varsayımına dayandırılğını” belirtiyor.

Beyin tümörü yüzde 34 arttı Almanya’da Aachen Üniversitesi Elektromanyetik Çevre Uyumluluğu Araştırma Merkezi, güçlü radyo frekans alanları ile kanser teşhisi konan fareler arasında açık bir bağlantı olduğunu gösteren bir rapor hazırladı.

Buna göre, iki sene boyunca günde 9 saat elektromanyetik alana maruz bırakılan farelerin beyin, kalp ve sinir sistemlerinde değişimler yaşandığı ve hücre ölümlerinin arttığı görüldü.

İngiltere’de Kanser Araştırma Merkezi (CRUK) 90’lı yıllardan 2016’ya cep telefonu kullanımının yüzde 500 oranında arttığını, buna bağlı olarak beyin tümörü vakarının da eskiye nazaran yüzde 34 oranında artış gösterdiğini açıklarken, 5G bu oranı katlayacak. Uzaya 20 bin yeni uydu Uluslararası Kanser Araştırma Merkezi ise cep telefonlarını 2011’de “kansere yol açabilecek etken” olarak tanımlamıştı. 5G teknolojisi ise bu durumu çok daha fazla oranda arttıracağı bilim insanlarınca belirtiliyor.

Çin’in Wuhan kentinden yayıldığı belirtilen koronavirüs salgını sırasında insanların yürürken birden yere düşen anları kameralara yansımıştı. Bunun nedeninin 5G’ye

Seval Aksan / AVRUPAPRESS

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP