en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,3683 0.15%
EURO 34,9841 -0.29%
ALTIN 2.323,540,19
BITCOIN 22790841,35%
Ankara
16°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Gurbetçi vatandaşları üzecek haber uçak biletlerine zam geliyor
  • AvrupaPress
  • Avrupa
  • Gurbetçi vatandaşları üzecek haber uçak biletlerine zam geliyor
185 okunma

Gurbetçi vatandaşları üzecek haber uçak biletlerine zam geliyor

ABONE OL
mai 7, 2020 21:54
Gurbetçi vatandaşları üzecek haber uçak biletlerine zam geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

THY’nin iç hat seferlerini bu ay sonu başlatacağı, dış hatlarda da Haziran’da 19 ülkeye, 22 noktaya haftalık 75 uçak kaldıracağı açıklandı.

Koronavirüs salgınının ardından uçak seferlerinin yeniden başlaması halinde uçakların yolcu kapasitesi düşürülecek. Sosyal mesafeyi korumak adına Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (İATA) orta koltukların boş bırakılması gereğine işaret etti.

Bazı önlemler alınacağına değinen IATA Genel Müdürü Alexandre de Juniac, “Kapasitenin üçte ikisi kadar yolcu taşınacağı için boş koltukların ücreti diğer yolculara bölüştürülünce fiyatlar otomatikman yükselecek” açıklamasını yaptı.

HAVALİMANI GİRİŞLERİNDE TEST VE ULUSLARARASI SAĞLIK PASAPORTU. THY Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı Havalimanlarına girişte Covid testi uygulamasının gündeme gelebileceğini açıkladı.

Hastalığı geçirmiş olanlara bir belge verilmesi ve bu virüsü taşımadığına dair bir sağlık karnesi oluşturulması da gündemde. Bu karne uluslararası uçuşlarda pasaport gibi yanımızda taşımamız gereken bir belge olacak.

Yurtdışı uçuşların açılması karşılıklı ilerlemesi gereken bir süreç. Uçulacak ülkenin de size hava sahasını açması, bilgi ve riskleri paylaşması gerekiyor.

Bunun için ortak çalışmaların sürdüğü ile ilgili bilgileri İlker Aycı aktardı. Maske zorunluluğu. Tüm yolcular ve uçuş görevlileri için maske ve göz siperliği zorunlu olacak, görevliler için eldiven şartı da getirilecek.

İkramlar belirli kurallara göre dağıtılacak. Ayrıca Türkiye ile uzun mesafelerdeki ülkeler arası yapılacak yolculuk sırasında ikramlar, yemekler hijyen kurallarına göre paketli bir şekilde hazırlanıp, virüs kontrollerinden geçirilerek dağıtılacağı ile ilgili bilgilere yer verildi.

Seval Aksan / AVRUPAPRESS

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP