en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20660415,01%
Ankara
20°

PARÇALI BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

İngilizlerden iddia: Wuhan’daki deneyler Çin ABD ortaklığıyla yapıldı!
  • AvrupaPress
  • Avrupa
  • İngilizlerden iddia: Wuhan’daki deneyler Çin ABD ortaklığıyla yapıldı!
142 okunma

İngilizlerden iddia: Wuhan’daki deneyler Çin ABD ortaklığıyla yapıldı!

ABONE OL
avril 12, 2020 13:32
İngilizlerden iddia: Wuhan’daki deneyler Çin ABD ortaklığıyla yapıldı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüs tüm dünyayı etkisi altına alırken, salgının başlangıç yeri olan Çin’in Wuhan kentine ilişkin yeni iddialar ortaya atılıyor. Hastalığın çıktığı yer olduğu kuvvetli delillerle iddia edilen Wuhan Viroloji Enstitüsü’nde, ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri tarafından finanse edilen deneyler yapıldığı ortaya çıktı.

DünyaKoronvirüs salgınıyla pençeleşiyor. Ölü sayıları global ölçekte artarken, pozitif vakalar her geçen gün yükselişini sürdürüyor. Hastalığın tedavisi için yürütülençalışmalar devam ederken, salgının çıkış ve yayılımına ilişkin iddialar da çoğalıyor.

İngiliz Daily Mail, hastalığın merkezi olan Wuhan’da bulunan VirolojiEnstitüsüne ilişkin çok konuşulacak bir iddia ortaya attı. Düşmanca tutumlarla birbirine ekonomik saldırılar yapan Çin veABD’nin Wuhan Viroloji Enstitüsü’nde, ortak deneyler yapıldığı ortaya çıktı. 

ABD’DEN 3,7 MİLYON DOLAR

ABD Hükümetine bağlı Ulusal Sağlık Enstitüleri, Wuhan’da bulunan ve ileri derecede biyolojik deneyler yapan tesise 3,7 milyon dolar bağış yaptığı ortaya çıktı.

ABD’den yapılan yardımlarla deney yapması için yetkilendirilen Wuhan laboratuvarının, bir proje kapsamında yarasalar üzerinde deney yaptığı öğrenildi. ABD ile Çin’in ortak deneylerine ilişkin iddiayı Daily Mail gündeme getirdi.

MAĞARADAKİ YARASALAR

ABD, Çin ortaklığı konusu bir tarafa,haberde yer alan diğer detay da virüsün gen diziliminin, Yunan mağaralarında bulunan yarasalarınki ile benerlik gösterdiği olması oldu. Kesin olarak hastalığın kaynağını tespit etmeye çalışılırken, Wuhan Laboratuvarı’nın, bin 600 kilometre mesafede bulunan Yunnan mağaralarındaki memeleriden virüsü taşıdığı belirtildi.

LABORATUVARDAN YAYILDI

Çin yönetimi daha önce hastalığın bu laboratuvardan yayıldığını kabul etmese de, bu yeni bulgular bu iddiayı doğrular nitelikte. Doğrulanmamış bir iddiaya göre, enstitüdeki bilim adamları virüsü içeren kanın yanlışlıkla havaya püskürtülmesinden sonra enfekte olmuş ve daha sonra yerel halka bulaştırmış olabileceği belirtiliyor.

Enstitü direktörü Shi Zhengli, şubat ayında yaptığı açıklamada ortaya atılan teorileri kesin bir dille reddetmiş, ancak son yaptığı açıklamada Kovid-19-19 virüsünün yarasaların gen dizilimi ile benzerlik göstermesini « şaşırtıcı » bulduğunu ifade etmişti.

KOVİD-19 KENDİNİ YARASALARDA YILLARCA GELİŞTİRDİ

Bilim insanları, Kovid-19’un virüslere karşı güçlü bağışıklık sistemi olan yarasalardan kaynaklandığını tespit etti. Yarasaların güçlü bağışıklık sistemini yenmek isteyen virüs hızlıca kendini kopyalamaya başladı. Sonuç olarak yarasalar, hızla çoğalan ve yüksek derecede bulaşıcı virüs yuvalarına dönüştü. Yarasalarda kendini yıllarca güçlendiren virüs, düşük bağışıklık sistemine sahip memelilere bulaşmasıyla ölümcül hale geldi.

 EN BÜYÜK SİLAHI GÜNLERCE BELİRTİ GÖSTERMEMESİ

SARS virüsü ilk çıktığı zaman hızlı belirti gösteriyordu ve doktorlar hastayı hemen tespit ederek karantinaya alıyordu. Böylelikle SARS virüsü fazla yayılamadı. Kovid-19 virüsü, ilk bulaştığı zaman düşük belirtiler gösteriyor, bu özelliğinden dolayı hızlıca yayılıp salgına dönüştü. Birçok insan virüsü kaptığını bile anlamdan günlerce normal hayatını devam ettirdi ve daha çok insana bulaştırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP