en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,5721 0.27%
EURO 34,7934 -0.03%
ALTIN 2.488,090,16
BITCOIN 20508362,69%
Ankara
18°

AÇIK

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Belçika Ulusal Güvenlik Konseyi kararlarını Başbakan Sophie Wilmes açıkladı. Belçika, sokağa çıkma yasağını 19 Nisan”a kadar uzattı..
  • AvrupaPress
  • Avrupa
  • Belçika Ulusal Güvenlik Konseyi kararlarını Başbakan Sophie Wilmes açıkladı. Belçika, sokağa çıkma yasağını 19 Nisan”a kadar uzattı..
165 okunma

Belçika Ulusal Güvenlik Konseyi kararlarını Başbakan Sophie Wilmes açıkladı. Belçika, sokağa çıkma yasağını 19 Nisan”a kadar uzattı..

ABONE OL
mars 27, 2020 19:13
Belçika Ulusal Güvenlik Konseyi kararlarını Başbakan Sophie Wilmes açıkladı. Belçika, sokağa çıkma yasağını 19 Nisan”a kadar uzattı..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belçika Ulusal Güvenlik Konseyi kararlarını Başbakan Sophie Wilmes açıkladı.Alınan tüm tedbirler aynen 19 Nisan 2020 tarihine kadar devam edecek...

Milli Güvenlik Konseyi (CNS) bu Cuma günü Başbakan Sophie Wilmès başkanlığında saat 14: 00’de bir araya geldi.

Risk yönetimi grubundaki uzmanların raporunu not aldı ve Belçika’da halihazırda alınan önlemleri değerlendirdi. CNS sona erdiğinde, kontrol altına alma ve mevcut önlemler 18 Nisan’a kadar uzatıldı.

Diğer ayrıntılar yakında yapılacak bir basın toplantısında ele alinacağini ifade etti. Brüksel Başkent Bölgesi Hükümeti Bakanı Rudi Vervoort: “Vatandaşların çoğunun kurallara saygı duyduğunu gördük.

Fakat şimdi derhal yaptırımlar moduna geçiyoruz, idari yaptırımlar. Kurallara uymayanlar cezalandırılmalıdır. « Diye belirtti.

Valon Bakan Yardımcısı Elio Di Rupo: “Okulların durumu değişmiyor. Bu mümkün değilse, ilçeye göre bir kuruluş olacak « sözlerini ekledi. Wallon-Brüksel Federasyonu Bakan-Başkanı Pierre-Yves Jeholet: « Paskalya(Pâques) bayraminda çocukların en iyi şekilde eylenceden faydalanabilmeleri için her şey yapılacak »dedi.

Bu Ulusal Güvenlik Konseyi sırasında birkaç taraf arasında gerginlik yaşandi. İçişleri Bakanı Pieter De Crem özellikle « Kilitleme Partileri » ne ev ziyaretleriyle daha sert önlemler almak isterken, diğer partiler bunun yararsız olacağına ve bazılarının yasaklara meydan okumak isteyerek uymayacağina inandiğini dile getirdi.

Bir hatırlatma olarak, sınırlama önlemleri başlangıçta 5 Nisan’a kadar planlanmıştı, ancak şimdi 18 Nisan’a kadar genişletilecek. Bu yüzden iki hafta daha. Ek önlemler alınmaması durumunda, mevcut önlemlere ilişkin açıklamalar yapılacaktır ve bunların uygulanması daha katı olabilir.

Bu, önümüzdeki birkaç dakika içinde yapılması gereken Başbakan Sophie Wilmès’in basın toplantısında açıklığa kavuşacak. Izolasiyon 18 Nisan 2020’ye kadar uzatıldı. Diğer ayrıntılar henüz belirlenmedi. – 17:45 ve Maggie De Block da dahil olmak üzere birçok bakan Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısından yeni ayrıldı.

Basın toplantısının önümüzdeki birkaç dakika içinde yapılması gerekiyor. Belçika’da izolasiyon uzatılması için burada iki tarih belirtilmiştir: 19 Nisan ve 3 Mayıs tarihleri.Bilgilerimize gore Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Alexander De Croo (Open Vld) Cuma öğleden sonra, merakla beklenen bir Ulusal Güvenlik Konseyi’ne geldiğinde, verilerin « vatandaşların büyük çoğunluğunun » çok iyi saygı gösterdiğini söyledi.

Önlemler ”. Operatörler tarafından sağlanan telekom verileri, diğer şeylerin yanı sıra, « sosyal mesafeye saygı duyulduğunu » gözlemlemeyi mümkün kılıyor Alexander De Croo. Covid-19 salgınıyla mücadelede kısıtlayıcı önlemlerin çoğaltılmasından yana görünmüyor.

Başbakan Yardımcısı, « İnsanların büyük çoğunluğunun önlemlere çok iyi saygı duyduğunu görüyoruz (…) Kendimi her zaman bir tırmanışa dayandırmayı tercih ediyorum. »dedi.

Seval Aksan / AVRUPAPRESS

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP