en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,6405 0.38%
EURO 34,8669 0.18%
ALTIN 2.493,680,38
BITCOIN 20716513,42%
Ankara
18°

AÇIK

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Okullu oluyorum!
248 okunma

Okullu oluyorum!

ABONE OL
septembre 5, 2019 20:27
Okullu oluyorum!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Evet uzun bir yaz tatilinin ardından Türkiye’de ders zili çalmaya başlayacak. Kimi çocuklarımız yeni başlayacak kimileri ise zaten devam etmekte.. Hem sevincin hem de bazı sıkıntıların bir arada bulunduğu bir sürece girmiş bulunmaktayız.. Bu süreçte ebeveynlerimize yardımcı olabilecek birkaç öneride bulunmak istiyorum.

Öncelikle kararlı durmak bu konuda çok önemli okulda bırakacağınızdan çocuk haberdar olmalı tabi bu çocuk dünyasında terketme gibi algılanmamalıdır. Belirli saatlerde okulda olacağı biter bitmez evde onu beklediğinizi sevgi dolu bir dille anlatmalısınız.

Özellikle okul öncesi ya da ilkokul grubunda çocuğun gelişimi için uygunsa öğretmenleri ebeveynin derse katılımına kısmi izin verebiliyor. Ama bu durum çocuğunuz için daha büyük bir zorluk oluşturacaksa ısrarcı olmayın.

Eğer okula gitmek istemiyorsa nedenleriyle alakalı konuşmayı deneyin. Koşulsuz kabul ve ben diliyle çocuğunuzu güvende hissettirebilirsiniz.

Yaşıtlarıyla ya da kendinden büyük/ küçük farketmez herhangi bir bireyle karşılaştırılmak evladınızı ciddi yaralayabilir bunun yerine ona odaklanın ve asla kıyas yapmayın.

Ailedeki tüm bireyler bu konuda tutarlı ve yüreklendirici olmalıdır. Bu çocuğunuzu okul konusunda motive edebilir.

Okul ve aile işbirliği çocuğun gelişimi açısından çok faydalı olacaktır. Öğretmenlerle daima iletişim ve işbirliği içinde olun.

Eğer kaygı ve/ veya korku durumu devam ediyorsa mutlaka okul psikolojik danışmanından yardım alın.

Herkese mutlu günler dilerim..

Psikolojik Danışman Burcu Bozkurt

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP