en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20756112,47%
Ankara
18°

PARÇALI BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Avrupa Parlamentosu, Türkiye’den Sivil Toplum Temsilcilerini ağırlıyor
  • AvrupaPress
  • Avrupa
  • Avrupa Parlamentosu, Türkiye’den Sivil Toplum Temsilcilerini ağırlıyor
160 okunma

Avrupa Parlamentosu, Türkiye’den Sivil Toplum Temsilcilerini ağırlıyor

ABONE OL
janvier 7, 2019 23:43
Avrupa Parlamentosu, Türkiye’den Sivil Toplum Temsilcilerini ağırlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Miltiadis Kyrkos ve Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı Grubu (S&D), 7-11 Ocak 2019 tarihlerinde, “Türkiye’nin Yüzleri” başlıklı sergiyi düzenliyor.

Konsey, Komisyon ve Parlamento, 2018 yılında, Türkiye’ye sağlanan katılım öncesi mali yardımın bir kısmında kesinti yapma kararı aldı. Ancak bu fonlar, başka alanların yanı sıra, göç dalgaları, sınır kontrolleri ve çeşitli STK’ların çalışmalarına yönelik projeleri destekliyordu. STK’ların yaptıkları işler, tüm sosyal çabaların temeline yönelik ve tam desteğimizi hak ediyor.

8 Ocak günü saat 17.30’da açılış konuşmasını, Avrupa Komisyonu’nun İnsani Yardımdan Sorumlu Üyesi, Christos Stylianides yapacak.

Sergimiz, çeşitli alanlarda faaliyet gösteren ve başarı hikayeleriyle isimlerinden söz ettiren 11 STK’yı ve iki ilkokul öğretmenini bir araya getiriyor. Otizm erken tanı, lösemi, kadın sığınağı, HIV+ konusunda bilinçlendirme, anne veya babası hayatta olmayanlara eğitim sunulması, görme engelliler için kitaplık ve babalık eğitimi, bu faaliyet alanlarından yalnızca birkaçı. 

“Avrupa Parlamentosu Üyesi Miltiadis KYRKOS (Yunanistan, S&D, KPK Başkan Yardımcısı), gerek AB’nin Türkiye’ye yapılan katılım öncesi mali yardımda (IPA) kesintiye gitme kararını, gerekse AP’nin son Türkiye raporunun taslağında yer alan katılım müzakerelerinin askıya alınması önerisini desteklememektedir. Raporun ilgili cümlesini bertaraf edecek bir değişiklik önergesine de imza atmıştır. Mr. Kyrkos’un AB-Türkiye ilişkileri ile ilgili duruşuna

Katılım öncesi fonlarının destek verdiği başlıca alanlardan biri, sivil toplum. Bundan hareketle, Mr. Kyrkos, Türk sivil toplumuna desteğin kesilmemesi gerektiği mesajını vermek için ve daha genelde, Türkiye ile katılım müzakerelerinin askıya alınmasına en azından kendi adına dur deme isteğiyle, « Faces of Turkey: Civil Society » başlıklı sergiyi düzenliyor. Kendisinin, AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Başkan Yardımcısı olarak, Avrupa Parlamentosu’nda beş senedir yoğunlaştığı alanların başında, Türkiye ile ilişkiler geliyor. Bu sergi, beş senelik çalışması boyunca biriktirdiklerini kamuoyuyla paylaşma gayesini de ortaya koyuyor.

« Faces of Turkey: Civil Society » konulu sergimiz, 7-11 Ocak tarihlerinde, Brüksel’de Avrupa Parlamentosu’nda ASP 3. katta (Distribution Centre Area) olacak. Açılışımız, 8 Ocak Salı günü saat 17.30’da, Avrupa Komisyonu’nun İnsani Yardımdan Sorumlu Üyesi, Christos Stylianides’in konuşması ile başlayacak. Komisyonerin konuşmasının ardından, konuk ettiğimiz sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri kısa birer konuşma yapacak ve ardından sergiyi gezme imkanı olacak.

Sergimiz, çeşitli alanlarda faaliyet gösteren ve başarı hikayeleriyle isimlerinden söz ettiren 11 STK’yı ve iki ilkokul öğretmenini bir araya getiriyor. Otizm erken tanı, lösemi, kadın sığınağı, HIV+ konusunda bilinçlendirme, anne veya babası hayatta olmayanlara eğitim sunulması, görme engelliler için kitaplık ve babalık eğitimi, bu faaliyet alanlarından yalnızca birkaçı. Gelin,Türkiye’den gelen bu sivil toplum temsilcileriyle hep birlikte tanışalım ve yaptıkları işler hakkında bilgi edinelim.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP