DOLAR %
EURO %
ALTIN
BIST %
BITCOIN 39311984,69%
Ankara
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

m/main/wp-content/uploads/2025/05/Aydin-Saglam-Sigorta-2-scaled.jpg">
CUMHURİYETE KİN KUSANLAR..!
213 okunma

CUMHURİYETE KİN KUSANLAR..!

ABONE OL
septembre 8, 2018 20:32
CUMHURİYETE KİN KUSANLAR..!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Onca zorluklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ne kin kusanlar, yıllar öncesinde olduğu gibi bugünde açıkça ortaya çıkmışlar, hukuk tanımadan halkımıza etnik bölünme yolunda yol haritaları bulmaya çalışmaktadırlar. Oysa Türk halkı, yıllar önce yolunu çizmiş, haritasını da bulmuştur.

Fatih Rıfkı Atay bir yazısında şöyle diyordu:

‘ Atatürk vatanı zaferiyle, milleti ise devrimleriyle kurtarmıştır.’

Senelerce geldiğimiz bu günlerde ne yazık ki, o zaferle kazanılmış Türkiye Cumhuriyeti devletinin birlik ve bütünlüğü tartışılmaktadır. Çünkü şer odakları bugün meclis çatısı altında, şiddetin, cumhuriyetimizin kuruluşundan günümüze dek geldiğini söyleyerek teröre açık destek vermektedirler.

Ülkemizde terör sorunu ile etnik sorunları birbirine karıştıran zavallılar mevcut. Bunun en büyük nedeni, ulus devlete karşı çıkanlardı. Şimdi bir çuval bulgur içinden kimin ne olduğunu ayıklamaya mı çalışıyoruz? Bir kere teşhisi doğru koymak gerekir. Bu ülkede terör sorununun olduğunu bilerek, bir inat uğruna halkı bölme çalışmaları anayasal suçtur. Cezasını da hakimlere ve savcılara bırakalım. Tabii varsa!

Demek ki, 1922 yılında emperyalizme atılan tokadın tadının unutulmaya başladığını son gelişmelerden anlıyoruz.

Ülkemizdeki sorun, zengin fakir ve hukuksuzluk sorunudur. Karadeniz bölgesinin iç kısımlarında yaşayanların sıkıntısı, Güneydoğu bölgesinde yaşayanların sıkıntısından daha iyi değil. Neden toprak reformuna gidilmiyor? Gidemezsiniz. Çünkü, sömürücü ülkeler, bir devleti sömürmek için huzur istemezler. Bunu satılmış kalemler çok iyi bildikleri halde Türk medyasında cirit atıyorlar.

İnsan canına kast eden katilleri dinlemek ve onlarla pazarlığa oturmak, ülkenin geleceği için felakettir. Bu tehlikeleri gören Ulu kurtarıcı, Türkiye Cumhuriyeti devletinin ulus devlet olduğunu her defasında vurgulamıştır. Bugün ülkemizde otuz altı dil konuşuluyor oluşunu biliyor musun? Sabahtan kalkan, kahraman olmak için devlete asi oluyor. İstiklal mahkemelerinin ne kadar haklı düşüncelerle kurulduğunu şimdi daha iyi anlaşılıyor. Her defasında ülkeye, bayrağa, orduya ve İstiklal Marşı’na hakaret eden düşünce asla hukuk dışı kalmamalı.

Peki, cumhuriyete kin kusanlar kimler?

Sizce bilinmiyor mu?

Abdülvahap ULUDÜZ

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP