en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,2707 -0.05%
EURO 35,0991 -0.05%
ALTIN 2.469,280,14
BITCOIN 2114953-0,18%
Ankara
16°

PARÇALI BULUTLU

13:05

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

DEMEK TAM BATMAMIŞ!
223 okunma

DEMEK TAM BATMAMIŞ!

ABONE OL
mars 13, 2018 22:31
DEMEK TAM BATMAMIŞ!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pazarda patates satan vatandaşlarımız da, yeni tanıştığım memurumuz da, konuştuğum kuyumcu da, köşe başında simit satan simitçi de, yanmayan soba başında ısınmaya çalışan emekli de, köydeki Mehmet ağa da ne hikmetse aynı cümleyi kurdular. “ ülkeyi bitirdiler, ülke battı”.

Genel görüntüye bakarsak, hayat normal görünüyor. Alışveriş hala hareketli. Ülkemiz de arabalar dünyada en kazık benzini kullanasına rağmen hala yürüyor. Tapu daireleri hala kalabalık. Biri satıyor birileri alıyor. Fırınlarda akşam ekmek kalmıyor. Vatandaşın eli, akşam evine gelirken yine dolu. Bankaları mudiler adeta basmışlar….

Demek tam batmamış!

Ancak çok uzun zaman önce batan bir şey var:

“ Onur duygusu”. Uğruna mücadele edilecek olan dirayetli ahlak. İnsanı değerli! İnsan kılan o zarif erdem. Ülkemiz yolsuzluk içinde yaşıyor. Siyasiler birbirlerine hakareti politika sanıyor. Suçlamalar çirkin. Hukuk yok. Adil bölüşüm yok.

Ne yazık ki Türkiye, ATATÜRK’ ten sonra iyi bir yönetici lider bulamadı. Toplumuz bölünmüş, gelir adaletsizliği çok artmış durumda. Özellikle eğitim ve sağlık içinden çıkılmaz bir yola girdi. Daha önemlisi halkın inançlarıyla oynayarak, hiçbir artı değer üretemediğimizi düşünürsek uçurumun eşiğinde değil uçurumun dibindeyiz. Kabul etmesek te, bu gün ülkemizde ipnotize edilmiş bir çoğunluk var.

Bu gün bölgemizde bir savaş var. Ortadoğu da o kadar unsur var ki, sonucu ülkemiz acısından nasıl gelişeceğini kestiremiyoruz. Zira tüm oyunlar Türkiye üzerine oynanıyor. Şimdi vatandaşlar bir sürü zamlarla karşılaşacaklar. Ve bu savaş iç siyaset malzemesi olarak kullanılacak. Çünkü önümüzde çok önemli seçimler var. Öyle miiiiiiii !

Biz elin Japon’ una, Alman’ ına özenip’ te yaşayamayız. Kendi değerlerimize sahip çıkarak bu ülkelerle yarışabiliriz. Elimizde gerekli malzeme var. Yemek yapmakta bizim becerimiz olmalıdır. Yine de en iyisini halkımız bilir!

Abdülvahap ULUDÜZ

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP