en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,3578 0.11%
EURO 34,9839 -0.29%
ALTIN 2.323,880,20
BITCOIN 22818871,33%
Ankara
16°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Belçika’da İkamet Eden Ailenizin Yanına Yerleşmek İstiyorsanız, Nasıl Müracaat Etmelisiniz…
  • AvrupaPress
  • Avrupa
  • Belçika’da İkamet Eden Ailenizin Yanına Yerleşmek İstiyorsanız, Nasıl Müracaat Etmelisiniz…
452 okunma

Belçika’da İkamet Eden Ailenizin Yanına Yerleşmek İstiyorsanız, Nasıl Müracaat Etmelisiniz…

ABONE OL
février 27, 2018 22:07
Belçika’da İkamet Eden Ailenizin Yanına Yerleşmek İstiyorsanız, Nasıl Müracaat Etmelisiniz…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğer Belçika´da ikamet eden (eş veya anne baba gibi) ailenizden birinin yanına yerleşmek istiyorsanız, bulunduğunuz ülkede Aile Birleşimi müracaatını yapmanız gerekir.

Eğer Belçika´da iseniz, ülkeye girişinizi takiben 8 gün içinde resmen ikamet ettiğiniz belediyeye başvurup Aile Birleşimi çerçevesinde oturum talebinde bulunabilirsiniz.

Belediye İdaresi talebinizin usule uygunluğunu inceler ve esaslara uygun olup olmadığını araştırmak üzere Yabancılar Dairesi´ne gönderir. Eğer Yabancılar Dairesi talebinizi kabul eder ise, size, Belçika´da oturma izni verilir. Eğer talebiniz Office des étrangers « Yabancılar Dairesi » tarafından rededilirse, size, Ordre de quitter le territoire – Ülke Sınırlarını Terk Emri verilir. (Buna karşı itiraz etme hakkınız vardır).

Eğer Belçika´da kaçak yaşıyorsanız veya oturma izin belgenizin geçerlilik süresi dolmuş ise, bu durumu yasallaştırmak veya düzeltmek için bulunduğunuz belediyeye başvurup oturma izni talebinde bulunun. Belçika´da oturma iznine sahip olmanız ( eğitim ve çalışma gibi ) muayyen şartlara bağlıdır.

Yabancılar Dairesi sizin oturma izni talebinizi inceler. Eğer Office des étrangers « Yabancılar Dairesi » Belçika´da oturma iznine ilişkin talebinizi kabul eder ise, size, süresiz veya (tahsil sürecini kapsayan) süreli oturma müsadesi CIRE (beyaz kart) verilir. Eğer talebiniz Office des étrangers « Yabancılar Dairesi » tarafından rededilirse, size Ordre de quitter le territoire- Ülke Sınırlarını Terk Emri verilir. (Buna karşı itiraz etme hakkınız vardır).

İnsan Ticareti mağduru iseniz ve bu şebekenin elinden kurtulmak istiyorsanız, Belçika´da oturma izni alma talebinde bulunabilirsiniz. Bunu için bazı şartları yerine getirmeniz gerekir. Bu şartların başında, size sömüren kişi veya kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmanız gerekir. Bu konuda uzmanlaşmış (Pag-Asa, Payoke ve Surya gibi) 3 sosyal yardım kurumlarından biriyle kontak kurunuz. Bu kurumlar size ne yapmanız ve nasıl hareket etmeniz hususunda yol göstercektir.

—————BELÇİKA DA İKAMET

Belçika´ya geldiğinizin ertesi gün veya sığınma evinden ayrıldıktan sonra, ilk işiniz bir ev aramak olacaktır. Gazete ilanları, evlerin veya apartmanların camlarına yapıştırılmış kiralık ibarelerin yardımı ile ilk seçiminizi yapma şansınız olur. Daha sonra konutu görmeye gidersiniz. Burada dikkate edeceğiniz hususlar, konutun genel durumu, duvar ve tavanın görünüşü ve elektrik tesisatının yapımıdır. Bu konularda kesin güvenlik ve hijyenik kuralların temel alınmasının büyük önem arz ettiğini bilmenizi isteriz. Seçtiğiniz evi beğendikten sonra bir Kira Sözleşmesi yapılır ve imzalanır. Bu Kira Sözleşmesi´nde, kira ücreti, kira süresi, kiralanan evin masrafları ve Sözleşme´nin erken sona ermesi halinde buna bağlı şartlar belirlenir.

————-KİRA SÖZLEŞMESİ´Nİ ÖNCE DİKKATLE OKUYUP SONRA İMZALAYIN VEYA BU İŞLEMİ GÜVENDİğİNİZ BİR KİŞİ İLE BİRLİKTE YAPIN

Özel kişilerden kiraladığınız veya satın aldığınız bu konutların yanında sosyal veya özel kişilere ait konutları mütevazi bir fiyata kiralayan sosyal mesken kazandırma kuruluşları vardır.

Sosyal ev ve apartmanlar, gelirinizin durumu ve konutun konumu göz önünde tutularak kira ücreti belirlenen konutlardır. Bu gibi sosyal konutlardan yararlanmak isteyen kişiler bazı şartları yerine getirmelidir: Misal, ev sahibi olmamanız, gelirinizin belirlenen miktarın üzerinde olmaması, nüfus kütüğüne veya yabancılar kütüğüne kayıtlı olmanız. (Yani, bir kimlik veya beyaz-CIRE kartına sahip olmanız).

Eğer siz Geçici Yabancılar Kütüğü´ne (ilticacı adayı sıfatı ile) kayıtlı iseniz, kendinizi, bir Sosyal Mesken Kazandırma Kurumu´nun bekleme listesine kayıt ettirebilirsiniz. Talebiniz, nüfus veya yabancılar kütüğüne kayıt edilmenizden sonra işleme konur. Bu suretle, kayıt sıranızı korumuş olusunuz.

Konuta taşındıktan sonra bazı yükümlülükleri yerine getirmeniz gerekir : Kira ve kira masraflarının muntazaman ödenmesi, evin bakımı ve temizliği, eve hasar vermemek veya olacak hasarları tamir ettirmek gibi …

Su ve elektriğin bağlanması için gerekli işlemler bizzat sizin tarafınızdan yapılır. İcabı halinde size sosyal tarife uygulanır veya bağlı bulunduğunuz belediyenin CPAS´i tarafından yardım edilir…

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP