DOLAR 46,3061 0.02%
EURO 53,7603 0.12%
ALTIN
BIST %
BITCOIN 3075147-0,01%
Ankara
27°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

m/main/wp-content/uploads/2025/05/Aydin-Saglam-Sigorta-2-scaled.jpg">
Hollanda meclisinde Soykırım yasasına Türkiye kökenli 5 vekil evet oyu kullandı.
  • AvrupaPress
  • Avrupa
  • Hollanda meclisinde Soykırım yasasına Türkiye kökenli 5 vekil evet oyu kullandı.
263 okunma

Hollanda meclisinde Soykırım yasasına Türkiye kökenli 5 vekil evet oyu kullandı.

ABONE OL
février 24, 2018 23:27
Hollanda meclisinde Soykırım yasasına Türkiye kökenli 5 vekil evet oyu kullandı.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hollanda parlamentosu, koalisyon ortağı Hıristiyan Birliği (CU) tarafından hazırlanan, « 1915’de Anadolu’da Ermeniler’e yönelik katliamların soykırım olarak tanınması » önerisini kabul etti.

Hollanda Dışişleri Bakanı Sigrid Kaag, 24 Nisan’da Ermenistan’ın başkenti Erivan’da düzenlenecek « soykırımı anma törenine » hükümeti temsilen bir heyet gönderileceğini söyledi.

CU Milletvekili Joel Voordewind tarafından hazırlanan « Ermeni soykırımının tanınması » önerisine, Türkiye kökenli milletvekilleri tarafından kurulan DENK partisi dışındaki tüm partiler destek verdi. Öneri, 3’e karşı 142 oyla kabul edildi.

Ancak Dışişleri Bakanı Kaag, bu kararın hükümetin « Ermeni soykırımını » tanıdığı anlamına gelmediğine işaret etti.

Hollanda meclisinde Soykırım yasasına Türkiye kökenli 5 vekil evet oyu kullandı.

Başbakan Mark Rutte’nin Halk Özgürlük ve Demokrasi Partisi’nden Dilan Yeşilgöz, Yeşil Sol’dan Nevin Özütok ve Zihni Özdil, Sosyalist Parti’den Saadet Karabulut ile Cem Laçin « Ermeni soykırım » önergesine « Evet » yönünde oy kullandı.
Kaynak: Platformdergisi

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP