en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,5881 0.28%
EURO 34,8249 0.11%
ALTIN 2.491,630,31
BITCOIN 20690443,93%
Ankara
18°

AÇIK

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Belçika Bakanlar Kurulu Hangi Konuları Görüştü ve Karara Bağladı…
  • AvrupaPress
  • Avrupa
  • Belçika Bakanlar Kurulu Hangi Konuları Görüştü ve Karara Bağladı…
172 okunma

Belçika Bakanlar Kurulu Hangi Konuları Görüştü ve Karara Bağladı…

ABONE OL
février 19, 2018 21:58
Belçika Bakanlar Kurulu Hangi Konuları Görüştü ve Karara Bağladı…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İşte Avrupapress, okurları için Belçika Fédéral hükümetinin bakanlar kurulu gündemi ve aldığı kararı yayınlıyor…

Bakanlar Kurulu, Başbakan Charles Michel başkanlığında geçtiğimiz cuma günü “16 rue de la Loi”de bir araya geldi…

■Başbakan, Bakanlar Kurulundan sonra kısa bir basın toplantısı düzenledi ve kısa bir süre Sudanlı vatandaşların ülkesine geri gönderilmesine ilişkin Mülteci ve Vatansız Kişilerden Sorumlu Komisyon Üyesi’nin raporuna kısaca değindi. Rapor, cuma günü sınırlı bir Bakanlar Kurulu kararı ile görüşüldü, fédéral meclis Kuruluna sunuldu.

■Bakanlar Kurulu, hükümetin yeniden tasarım programının raporu, Sivil Hizmet Sekreteri Steven Vandeput tarafından sunulan raporda yer aldı.

■Ekonomik bütçe rakamları 2018…
Ekonomi Bakanı Kris Peeters’ın önerisi üzerine Bakanlar Kurulu, 21 Aralık 1994 tarihli kanunun uygulanmasında Ulusal Hesaplar Enstitüsü (İCN) tarafından iletilen 2018 ekonomik bütçesi rakamlarına dikkat çekti.

■2018 mali yılı için, mali öngörüye ilişkin genelge…
Bütçe Bakanı Sophie Wilmès’in önerisi üzerine, Bakanlar Kurulu 2018 bütçe yılı için mali ihtiyat mekanizması hakkında bir genelge taslağını onayladı.

■Kariyer sonları ve zaman kredi taleplerinin merkezi olarak tanıtılması…
İstihdam Bakanı Kris Peeters’ın önerisi üzerine Bakanlar Kurulu, kariyer kesintisi ve zaman aşımı uygulamalarının merkezileştirilmesine ilişkin bir kraliyet kararnamesini onayladı.

■Ödeme hizmetleri için yasal çerçevenin modernizasyonu ve uyumlaştırılması…
Ekonomi Bakanı Kris Peeters, Maliye Bakanı Johan Van Overtveldt ve Orta Sınıf Sınıfı Denis Ducarme’nin önerisi üzerine Bakanlar Kurulu, bir dizi ödeme hizmetleri konusunda yasa tasarısını değiştiren ve kabul eden bir dizi yasa tasarısını onayladı.

■Savunma için Hafif Asker Taşıma Araçları için Satın Alma kararı…
Savunma Bakanı Steven Vandeput’un önerisi üzerine, Bakanlar Kurulu 199 Hafif Askeri Ulaşım Aracı’nın (LTTV) satın alınmasına ilişkin kamu sözleşmesinin verilmesine karar verdi.

■Federal Nükleer Kontrol Ajansı: Hükümet Komiseri Değiştirme…
Güvenlik ve İçişleri Bakanı Jan Jambon’ın önerisi üzerine Bakanlar Kurulu, hükümet komisyon üyesi olan Nükleer Kontrol Federal Ajansı’na (FANC) istifaya ve atama konulu kraliyet kararnamesini onayladı. .

■Yabancı kökenli işçiler için tek izin…
İltica ve Göçten Sorumlu Devlet Sekreteri Theo Francken’in önerisi üzerine, Bakanlar Kurulu, ikinci bir deyişle, farklı ülkelerden gelen işçiler için tek bir izin ve hakların verilmesine ilişkin bir yasa tasarısını onayladı.

■2018’de Benin, Nijerya Burkina Faso ve Moritanya’ya savunma eğitim görevleri…
Savunma Bakanı Steven Vandeput’un önerisi üzerine Bakanlar Kurulu, Benin, Nijerya, Burkina Faso ve Moritanya’daki dört Bölgesel Meslek Yüksekokulu (ENVR) yararına 2018 yılı eğitim misyonlarının yürütülmesine karar verdi.

■Norveç’teki « Tarihi Cenaze Bertarafı » operasyonuna Belçika katılımı…
Savunma Bakanı Steven Vandeput’un önerisi üzerine, Bakanlar Kurulu, Norveç sahillerindeki « Tarihsel Silah Harekatı » (HOD Ops) operasyonuna Belçika katılımını kabul etti.

■Régie des bâtiments (binalar kümesi)ile ilgili kayıtlar…
Régie des bâtients Jan Jambon’dan sorumlu Bakanın önerisi üzerine, Bakanlar Kurulu, Régie des bâtients’le ilgili iki konuda anlaşmaya vardı.

■Federal Makamlar için Devlet Altyapı Ekipmanları Alınması…
Sivil Hizmet Bakanı Steven Vandeput’un önerisi üzerine Bakanlar Kurulu, kamu hizmetleri için altyapı ekipmanı sağlayan iki kamu sözleşmesinin sonuçlandırılmasına karar verdi.

■Ürdün’de Savunma Kapasitesi Geliştirme: 2018’deki faaliyetlerin uzatılması…
Savunma Bakanı Steven Vandeput’un önerisi üzerine, Bakanlar Kurulu 2018 yılında NATO’nun güney kanadı üzerinde Savunma Kapasitesinin Geliştirilmesi faaliyetlerinin genişletilmesi üzerinde anlaşmaya vardı.

■Régie des bâtiments:(Binalar kümesi) FPS Halk Sağlığı için bir binanın bir bölümünü sübvanse etme kararı….

Bina Bakanı Jan Jambon ve Halk Sağlığı Bakanı Maggie De Block’un önerisi üzerine Bakanlar Kurulu, Saint-Josse’deki bir binanın bir bölümünü Federal Kamu Hizmeti Halk Sağlığı idaresinin bir bölümünü bırakılması kararını onayladı.

Bu hafta Cuma günü toplanan bakanlar kurulu toplantısı ve aldığı kararları ilk defa Yerel Türk medyası olarak biz yayınlıyoruz.

Gazete Türk olarak yeni süpriz haberlerle gündem olmaya devam ediyoruz…

Not : Her Cuma günü, Belçika fédéral hükümeti bakanlar kurulu toplantısını ve alınan kararlarını Avrupapress olarak her hafta yayınlıyacağız…

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP