en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,5712 0.17%
EURO 34,7598 0.26%
ALTIN 2.410,51-0,91
BITCOIN 21613450,23%
Ankara
18°

PARÇALI BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Belçika’da Yeni Yıl Olumsuz Elektrik Fiyatlarıyla Başladı…
  • AvrupaPress
  • Avrupa
  • Belçika’da Yeni Yıl Olumsuz Elektrik Fiyatlarıyla Başladı…
154 okunma

Belçika’da Yeni Yıl Olumsuz Elektrik Fiyatlarıyla Başladı…

ABONE OL
janvier 3, 2018 21:33
Belçika’da Yeni Yıl Olumsuz Elektrik Fiyatlarıyla Başladı…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni yıl, rüzgâr enerjisinin yarattığı fazlalıklar nedeniyle negatif elektrik fiyatlarıyla başladı. Komşu ülkeler aynı durumu yaşıyor.

Yeni yıl, Belçika’da birkaç saatlik olumsuz elektrik fiyatlarıyla başladı ve MWh başına -31 euro’ya ulaştı. Salı günü, fiyat « önümüzdeki gün » piyasada 0 euro ile paralel, çok kısa vadeli oldu. « Almanya ve Fransa aynı olayı yaşadı.

Almanya’da fiyatlar -76 avro / MWh’ye ulaştı ve bu fiyatların negatif olduğu saat sayısı da Belçika’dakinden daha yüksek, araştırma enstitüsü EnergyVille’yi doğruladı. EnergyVille’ye göre, çeşitli faktörlerin birleşiminden elde edilen sonuçlar bu şekilde geliştiği belirtildi.

Bir yandan, da yüksek üretim var özellikle rüzgar enerjisi diğer yandan tatil nedeniyle ve soğuk kış nedeniyle daha düşük talep gerçekleştiği ve ortalama tüketiciler, fiyatların düşüşünü fark etmedikleri için gün öncesi piyasasına erişimileri olmadığı ifade edilirken; buna ek olarak, tüketicilerin ödedikleri nihai fiyat, başka değişkenlerin miktarına bağlı olarak, EnergyVille’yi gösteriyor…

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP