en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,6375 0.44%
EURO 34,8750 0.22%
ALTIN 2.489,890,23
BITCOIN 20709973,31%
Ankara
18°

AÇIK

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Belçika’da 2018 Yılında Neler Değişecek…
137 okunma

Belçika’da 2018 Yılında Neler Değişecek…

ABONE OL
décembre 29, 2017 08:29
Belçika’da 2018 Yılında Neler Değişecek…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Brüksel’de ikram, ikramiye, vergi, maaşlar ve primler, ayrımcılık … Birden fazla kural 1 Ocak’dan itibaren değiştirilecek.

————–İşe alma konusunda ayrımcılık:

Brüksel’de izin verilen durum testleri ve gizemli alışveriş,

İstihdamda ayrımcılığa karşı mücadele ile ilgili yeni bir metin 1 Ocak 2018’de Brüksel bölgesinde yürürlüğe girdi. Yönetmelikte, bölgesel müfettişler, aynı anda iki özgeçmiş göndererek durum testleri yapmaya yetkilendiriyor. Bir şirkette pratikte ayrımcılık yapılması konusunda güçlü tahminler varsa, birinin denemek istediği kriter ve « gizemli alışverişi » (sahte müşteri, sahte iş arayanlar) tekniğine başvurmanın dışında.

————–Brüksel « yanlış CV’ler »

Taslak sipariş, bir gözlem üzerine kurulmuş. Belçika kökenli kişilerin istihdam oranı (% 71), diğer Avrupa ülkelerinden ve Orta Doğu’daki kişilerin istihdam oranından (% 35’den az).

———–Brüksel, Avrupa’da böyle bir önlemi alan ilk bölge.

—–Şirketlerde yeni bir prim

İşverenler şirket kârının bir bölümünü veya tamamını işçilere tahsis etmek için maaş ya da miktar şeklinde bir miktar para ödeneği primi ödeyeceklerdir. İşveren, avantajlı bir şekilde vergilendirilen bu bonusa herhangi bir sosyal güvenlik katkısı ödemek zorunda kalmayacak. İdari yükümlülükler de basit kalmakta…

Bonus, şirketin sonuçlarına (CCT90’in icrasında ödenen) bağlı yinelenmeyen bonus ile karıştırılmamalıdır.

Bu prim, ancak 30 Eylül 2017’de en erken kapanan mali yıla ait kâr temelinde verilebilir.

Uyarlanmış şirket araçlarının katkısı
Şirket araçlarında işveren dayanışma katkı oranını hesaplama formülü uyarlanacak. Bu katkının miktarı, elektriksiz araçlar için 26,47 Euro’dan az olamaz.

Otomobilin özel kullanım avantajını dengelemek için, CO2 emisyon oranına ve yakıt türüne bağlı sabit bir tutara dayanan şirket araçlarına işveren dayanışması katkısı 2005 yılında kurulmuştur. Aylık olarak hesaplanır ve Ulusal Sosyal Güvenlik Bürosuna (ONSS) üç ayda bir ödenir….

——–Vergi, şirket arabaları

Verimli faydayı hesaplamak için CO2 emisyonlarının uyarlanması, benzin veya LPG ile çalışan otomobiller üzerinde, daha fazla empoze edilecek dizel motorlardan farklı olarak hiçbir etkiye sahip olmayacaktır.

———–Muaf hizmet çalışanlarına özel katkı

Şu anda emeklilik yaşına kadar yaşlı çalışanlarına fayda sağlayan birçok işveren var, kazançlarının tamamı veya bir bölümünü ellerinde tutuyorlar. Bu gibi uygulamaları ortadan kaldırmak için federal hükümet, 1 Ocak’ta yürürlüğe girecek olan program yasası aracılığıyla özel bir etkinleştirme ücreti sundu.

Bu özel etkinleştirme ücreti, gayri safi üç aylık maaşın % 55’i (55 yaş altı) ile brüt üç aylık maaşın % 10’u arasında değişir (62 yaşın üstünde)…

İşverenler, iş sözleşmesine ilişkin mevzuatla sağlanan geleneksel askıya alma durumları hariç, aynı işverenle tam çeyrek boyunca herhangi bir fayda sağlamayan çalışanlarına verecek.

Bu katkı, 28 Eylül 2017’den önce tam bir fayda muafiyet planına giren işçiler veya « toplu iş sözleşmesi ile tam bir fayda muafiyeti mekanizmasına giren ( CCT), program yasasını belirtir.

———–Esnek işler: genişletilmiş sistem

Perakende sektörü, bugüne kadar misafirperverlik endüstrisi ile sınırlı olan esnek iş rejimini kullanabilir. Bu tür bir istihdam, en az 4/5 kez çalışan bir çalışanın, sosyal güvenlik katkı paylarından muaf olan ilave yardımlar sağlar.

Federal hükümet, perakende sektörüne (kasap, fırıncı, giyim eşyası vb.) « Daha esnek » bir meslek biçimini genişletmeye karar verdi. Aşağıdaki ortak komiteler söz konusudur: 118.03, 119, 201, 202.01, 202, 311, 312, 314.

——-Esnek iş çok sayıda toplumsal çelişki ortaya koyuyor.

Özellikle, esnek işler, bir veya daha fazla işverenden en az 4/5 zaman ayıran herhangi bir çalışanın misafirperverlik ve şimdi de perakende alanında taraf olması için izin verir. Bu rahat çalışan, daha sonra, işverenin Ulusal Sosyal Güvenlik Bürosuna (ONSS) özel katkılardan % 25 borcu olduğu bir net maaş alır…

—–Bazı yaşlı çalışanlar için ek ücret.

Özel sektördeki daha eski çalışanlar, ücretlerini düşürerek kariyerlerini ayarlarlarsa, bir sektörel fon veya işverenden ek ücret alırlar şeklinde değişikliğe gidildi.
Bu federal hükümet tedbiri uyumlaştırma ekip takım çalışması ve 58 yıl geçirmek en az 60 yıl 4 / 5 saat tam zamanlı hareket çalışanları ve çalışanların durumu ile ilgilidir. Ek ücret, toplumsal katkılardan muaftır ve maaş olarak değerlendirilmez, denildi.

————–E-ticarette gece çalışması kolaylaştırıldı.

Federal hükümet tarafından kabul edilen program yasasının önlemine göre, e-ticaret için mümkün olan gece çalışmalarını kolaylaştırmayı amaçlandı.

E-ticaretle ilgili faaliyetler, e-ticaretle ilişkili lojistik ve destek hizmetlerinin sağlanmasını içerir (örneğin, çevrimici sigorta ürünlerinin satışı hedeflenmemektedir). Securex, “bir ürünü son tüketiciye en verimli, hızlı ve doğru şekilde sunmak için gereken faaliyetlerdir” denildi.

Özellikle, (gece yarısı ile 5:00 arasında) Gece çalışması ile bir çalışma planının devreye sokulması prosedürün nihai gevşeme, sendika heyeti ile e-ticaret şirketleri için sağlanmıştır.

Böyle bir delegasyona sahip olmayanlar da bu sermayeyi « sıradan » kurumsal toplu sözleşme yoluyla tanıtabilirler.

E-ticaret faaliyetleri için pazar çalışması da 1 Ocak 2018’den 31 Aralık 2019’a kadar yetkilidir.

Bu önlemler kısmen geçicidir ve hükümet tarafından değerlendirilecektir.

—————-Gece çalışması şeker hastalığı ve kalp rahatsızlığı riskini arttıracağı da ifade edildi.

●Serbest meslek mensubu tarafından üçer aylık dönemlerde ödenen geçici sosyal katkı payları, gerçek gelirlerini daha iyi yansıtacaktır. Mevcut sistem, dört ek gelir eşiğinin eklenmesiyle rahatlayacaktır. Şimdi ödenecek katkıların serbest meslek sahiplerinin değişken maaşlarıyla eşleşmesi gereken altı gelir eşiği olacaktır.

2018 yılının ilk çeyreğinde ödenmesi gereken katkılar için serbest meslek mensubu zaten sosyal güvenlik fonundan daha düşük eşiğe düşmesini isteme imkânına sahiptir.

● yoksulluk sınırının altındaki serbest meslek sahibi 6 kişiden biri

●İnşaat

modifiye edilmiş bildirimlerin kuralları

İşçiler ve çalışanlar için bildirim sürelerinin uyumlaştırılmasından dört yıl sonra inşaat sektörü, Anayasa Mahkemesinin kararını müteakiben tek personel yönetmeliğinde belirtilen standart uyarı sürelerini de uygulayacaktır. Sektör, daha kısa bildirim süreleri uygulamaya devam etmesine izin veren kuraldan muaf tutuldu. Bu, 31 Aralık’ta sona eriyor.

İnşaat sektörüne olduğu kadar mobilya ve ahşap endüstrisine de ihbar bildirim süreleri uygulanmaktadır.

———–Diplomatik olmayan elçilik personeline daha iyi koruma
Belçika’da kurulan elçiliklerin ve uluslararası kuruluşların diplomatik olmayan personeli, çalışma koşulları ve ücret karşılığında daha iyi korunmanın yarar sağlayacaktır.

İşverenleri zorunlu toplu iş sözleşmelerinde Ulusal Çalışma Konseyi (CNT) tarafından belirlenen anlaşmalara saygı göstermelidir, denildi.

—————Sonuçlarla ilgili tekrar eden olmayan menfaatler: hariç tutulan şirketlerin yakınları

1 Ocak 2018 itibaren şirketlerin, 30 Eylül sonrasında, 2017 sonuçlarına doğan tekrarlanmayan faydaların sisteminden dışında tutulacaktır.

Bu önlem, bir işverenin ortak bir artıklık prosedürünü ilan ettiği, aynı zamanda da bir bonus vermek için gerekli olan kaynakları bulan çelişkili durumlardan kaçınmak için kararlaştırıldı.

■Toplu işten çıkarma ilanından önce FPS İstihbaratıyla açılan toplu iş sözleşmesi veya yapışma eylemi, şirketin kapatılmasıyla birlikte yürürlüktedir.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP