en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,3150 0.19%
EURO 35,0277 -0.31%
ALTIN 2.279,120,08
BITCOIN 22795021,27%
Ankara
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Milletvekili Veli Yüksel “Filistin’in tanınması gerekiyor”
146 okunma

Milletvekili Veli Yüksel “Filistin’in tanınması gerekiyor”

ABONE OL
décembre 7, 2017 22:00
Milletvekili Veli Yüksel “Filistin’in tanınması gerekiyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milletvekili Yüksel (CD&V) Belçika Meclisi’ndeki konuşmasında “ABD Başkanı Trump’ın aldığı bu kararı esefle karşılıyor ve şiddetle kınıyorum. Bu Filistinlilere ve Arap dünyasına yapılmış bir provakosyondur. Trump ateşle oynuyor.”, diye konuştu.

Yüksel: “Filistin’in tanınması gerekiyor”

Milletvekili Yüksel Başbakan Michel’e bu kararı kınaması ve ABD ve İsrail’e bu yönde net mesaj verilmesi gerektiği konusunda çağrıda bulundu. Yüksel: “Trump Ortadoğu’da aldığı kararlarla ateşe körükle gidiyor ve bölge insanlarının kaderiyle oynuyor. Şimdi Avrupa Birliği’nin (AB) elini taşın altına koyması gerekiyor. Bunun için de Belçika elinden geleni yapmalıdır. Filistin’in devlet olarak tanınması acilen gündeme alınmalıdır”, dedi.

Milletvekili Yüksel “Bu adım Ortadoğu’da barış ve istikrara sıkılan bir kurşundur. Biz iki devlet formülüne inanıyoruz. Ve bu yönde çözüm aranması gerekiyor. Bu formülde Filistin halkının eşit haklara sahip olması öngörülüyor.“, dedi.

Michel Belçika’nın İsrail Büyükelçiliği’nin Tel Aviv’de kalacağının altını çizdi ve gelecek hafta düzenlenecek AB Zirvesinde ABD’nin kararına güçlü tepki verilmesi gerektiğini söyledi.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP