en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,6712 0.45%
EURO 34,8900 0.02%
ALTIN 2.519,461,43
BITCOIN 1957682-2,08%
Ankara
18°

AÇIK

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

121 okunma

SAĞLIKLI HAREKET İÇİN YÜRÜDÜLER

ABONE OL
novembre 10, 2017 17:31
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belcika Türk Dernekler Birligi  (Turkse Unie) Belcika Türk Dernekler Birliginde görevli Hatice Karakaya Projelere doymuyor…..

Yaptigi projelerle hem Belcika Türk Dernekler Birligi yönetiminden,Türk toplumundan vede Belcika toplumundan büyük bir övgüyle söz ediliyor yaptigi Projeler taktire şayan,yeni bir projede imzasini atti.

Belcika Türk Dernekler Birligi catisi altinda yaptigi  birkac dernegi bir araya getirerek,

‘Brüksel’de sağlıklı hareket’ etkinliği düzenlendi.

Bu etkinlige üye derneklerin gönüllülerine Flaman Sağlıklı Yaşam Enstitüsü eğitici personeli  Hugo Henneman ve Türkseunie eğitici personeli Hatice Karakaya tarafından Sağlıklı egzersizler ve adımsayar (pedometre) ile ilgili bilgiler verildi.Flaman Sağlıklı Yaşam Enstitüsü eğitici personeli Hugo Henneman, sinevizyon eşliğinde yaptığı sunumda ‘İnsanların günlük yaşamlarında ayakta yada oturarak yapabileceği sağlıklı hareketler olduğunu, bu hareketlerin Turuncu bölge, Orta yeşil bölge ve Koyu yeşil bölge şeklinde adlandırılıp bir hareket üçgeni oluşturulduğunu anlattı.’
bu hareket üçgeninin herkesin kolayca yapabileceği hareketleri içerdiğini anlatan Henneman »Sağlıklı bir günde oturmalı, hareket etmeli ve ayakta vakit geçirmeliyiz. Flamanlar bunu günde ortalama 8 saatten fazla yapmaktalar ve bu çok fazla bir süre.Eğer bu biraz daha azaltırsak kendimizi daha iyi hissederiz ve bu gözle görülür bir şekilde fark yaratır. » dedi.
Sağlıklı egzersiz sunumunun ardından katılımcılara adımsayar (pedometre) dağıtılarak Türkseunie Brüksel şubesi’nden Scharbeek belediyesine kadar yürüyüş gerçekleştirildi.
Yürüyüş sonrasında kontrol edilen  adımsayar (pedometre), Türkseunie Brüksel şubesi ile Scharbeek belediyesi arasındaki mesafenin 1596 adım  olduğu tespit edildi.

Scharbeek belediyesinde Türkseunie ve üye derneklerin gönüllülerini karşılayan Schaerbeek Belediyesinde Fransız kültüründen ve temizlikten sorumlu belediye başkan yardımcısı Sadık Köksal, Türkseunie Brüksel şubesi ve üye derneklerin gönüllülerini belediyelerinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra, Schaerbeek Belediyesi ve  binasının tarihi hakkında bilgiler verdi.Türkse Unie eğitici personeli Hatice Karakaya, etkinlik ile ilgili verdiği bilgide » Bugün üye derneklerimizle birlikte ‘sağlıklı hareket’ hakkında bilgilendirme günü ve  bir yürüyüş gerçekleştirdik. dedi

Hareket üçgeni

Ayakta ya da oturarak yapabileceğiniz sağlıklı hareketler var. Bu hareketler nelerdir ve nasıl yapılır? Flaman Sağlıklı Yaşam Enstitüsü sizlere birlikte yapabileceğiniz aktiviteleri öneriyor. Aynı zamanda herkesin kolayca yapabileceği hareketleri de içeriyor.

1)    Az oturun çok hareket edin.

2)    Bu aktivitelere adım adım başlayın. Giderek artırın. Yapacağınız aktiviteler hiç hareket etmemekten iyidir.

3)    Sağlıklı alışkanlıklar edinin ve her gün ayakta geçireceğiniz ya da hareket edeceğiniz zamanlar olsun.

4)    Sadece boş zamanlarınızda az oturup çok hareket etmeyi düşünmeyin, okulda,büroda,evde yani yaşamınızın her anında hareket etmeye özen gösterin.

5)    Sağlıksız tercihlerinizi sağlıklı hale getirin. Genellikle hareketsiz kalıyorsanız; kalkın ve hareketlenin. Daha fit olmak istiyorsanız hafif yaptığınız aktiviteleri giderek arttırarak devam edin. Mesela yürüyüş temponuzu arttırın.

6)    Oturmaktansa, ayakta olmak ve hareket etmek sizin için daha iyi bir alternatiftir. Sevdiğiniz bir aktiviteyi seçin ve kararlı olun. İlk adım atın ve devamını getirin.

7)    Bir plan yapın ve neler yapacağınızı yazın. Ne zaman, nerede, ne kadar ve kiminle yapacağınıza karar verin. Olabilecek zorlukları ve bunların çözümlerini önceden düşünün.

HAZEL ALBAYRAK

 

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP