en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,6005 0.38%
EURO 34,7626 0%
ALTIN 2.498,250,58
BITCOIN 20175060,70%
Ankara
16°

AÇIK

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Belçika’Anvers Sehrinde PKK’lılar Türklere saldırdı: 8 yaralı
  • AvrupaPress
  • Avrupa
  • Belçika’Anvers Sehrinde PKK’lılar Türklere saldırdı: 8 yaralı
228 okunma

Belçika’Anvers Sehrinde PKK’lılar Türklere saldırdı: 8 yaralı

ABONE OL
octobre 28, 2017 08:17
Belçika’Anvers Sehrinde PKK’lılar Türklere saldırdı: 8 yaralı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belçika’nın Anvers şehrinde terör örgütü PKK yandaşları Türk vatandaşlara saldırdı. Olaylar esnasında biri polis, 8 kişi yaralandı. 50’den fazla terör örgütü PKK üyesi yakalanarak gözaltına alındı.

Haber Videosu

Belçika’nın Anvers kentinde gösteri yapan terör örgütü PKK yandaşları Türklere saldırdı. Çıkan olaylarda biri polis olmak üzere en az 8 kişi yaralanırken 50’den fazla PKK yandaşı gözaltına alındı.

Anvers’te PKK yandaşları, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının olduğu bir otobüsle, ağırlıklı olarak Türklerin yaşadığı Brederode Sokağına girdi. PKK destekçileri, terör örgütü lehine slogan atarak çevredekileri tahrik etti.

Çıkan olaylarda biri polis en az 8 kişi yaralandı, 50’den fazla PKK’lı gözaltına alındı. Olaylar sırasında bir Türk vatandaşının bıçaklandığı bildirildi.

Het Laatste Nieuws’in haberine göre, yetkililer terör örgütü paçavralarının olduğu otobüse Brederode Sokağını kapsamayan bir güzargah için izin verdi. Buna rağmen, otobüstekiler kasten bu sokağa girerek tahriklerde bulundu. Polis, olayları kontrol altına alabilmek için biber gazı kullandı. Gazete, otobüstekilerin hepsinin gözaltına alındığını duyurdu.

Bir mahkemenin PKK’nın terör örgütü olmadığı yönündeki karar verdiği Belçika’da, terör örgütü yandaşlarına sık sık gösteri izni veriliyor.

.

Belçika’da PKK’lılar Türklere saldırdı
Belçika’nın Anvers kentinde PKK yandaşları bugünkü gösterisinde Türklerin yoğun olarak yaşadığı mahallede teröristbaşı Öcalan’ın posterleriyle vatandaşlarımızı tahrik ederek saldırdılar. Yüz kişinin katıldığı taşlı sopalı kavgada biri polis sekiz kişi yaralandı.
Türkleri yoğun olarak yaşadığı Brederodes Caddesi’nde slogan aratarak saldıran PKK yandaşlarına vatandaşlarımız da karşılık verdi. Çıkan kavgaya polis geç müdahale etti. Saldırıya maruz kalan vatandaşlarımız bölücü örgüt PKK yandaşlarına gösteri yapmaları için izin veren Anvers Belediye Başkanı Bart De Wever’in gerekli önlemleri almadığı ve olayların sorumlusu olduğunu belirttiler. Saldırısı esnasında bir vatandaşımızın evine dev bir Türk bayrağı asması PKK yandaşlarını daha da saldırgan hale getirince Anvers polisi Türk bayrağını indirtti. Öte yandan Türk Dernekleri Birliği Başkanı Sedat Kaya, PKK yandaşlarının saldırısına uğradı.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP