DOLAR 46,0910 0.12%
EURO 53,1772 -0.78%
ALTIN
BIST %
BITCOIN 2809046-3,76%
Ankara
20°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

m/main/wp-content/uploads/2025/05/Aydin-Saglam-Sigorta-2-scaled.jpg">
OKULA YENİ BAŞLAYAN ÇOCUKLAR
1535 okunma

OKULA YENİ BAŞLAYAN ÇOCUKLAR

ABONE OL
janvier 13, 2025 18:08
OKULA YENİ BAŞLAYAN ÇOCUKLAR
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemizde zorunlu eğitimin başladığı 1.sınıf dönemi çocuklar için ailelerinden ayrıldıkları anaokulundan tamamen bağımsızlızlaşarak farklı alışkanlıklar kazandıkları, kendilerini becerilerini sosyal ve psikolojik olarak yeterliliklerini farkettikleri bir dönemdir. Bu dönem çocuklar kadar aileleri de başlarda paniğe sürüklemektedir. Annenin çocuğundan ilk defa uzun süreli ayrı kalacak olması çocuğunda ailesinden bağımsız şeklde neredeyse tüm gün kendi ihtiyaçlarını karşılayacağı yerdir okul.. bu süreci sağlıklı aşabilmek için yapacağımız doğru adımlarla çocuğumuzun başarısını, insani değerlerini ,kendini farketmesini, yeterliliklerinin geliştirmesini,sorumluluk bilincini üst düzeyde geliştirmiş olabilirsiniz. Peki bu süreci doğru aşabilmenin noktaları nelerdir çünkü okul sadece akademik eğitimin yapıldığı bir yer değildir.
ankara escort
 

Günümüz standartlarında yetişmiş olan ailelerdeki çocuklar aslında okula başlayana kadar benmerkezci olarak yetişmiş olmaktadırlar. Okula başladıklarında evde gördükleri benmerkezci yaklaşımın olmaması onların okulu sevmemelerine neden olabilmektedir. Bu durumda ailelerden beklenense çocuklarımızın aslında hayatta tek olmadıklarını Başkasının hakkına girmeden hakkını savunmayı başkasının özgürlük alanına dokunmadan özgür olduğunu unutmamayı ve bunların hepsini saygı çerçevesiyle yapmalarını öğretmeye çalışmak ve okuldaki öğretmenlerine bu süreçte yardımcı olmaktır.

Bir başka konu ise saygı duymatır çünkü saygı duyulan çocuk saygı duyar,sözleri dinlenen çocuk dinlemeyi öğrenir ve böylece olduğu ortamı sevmeye kişisel alanlarını genişletmeye ve okula da okulun içindekilere de güven duymaya başlar.sosyal psikolojik ve akademik başarı da bunun sonrasında kendiliğinden gelir.

Buarada öğretmenlere de düşen sorumluluk okulda çocuklara karşı kendilerini düzenleme yoluna gidip sonra çocuklarından aynı davranışları beklemek olmalıdır.sınıfta adaleti sağlamayan bir öğretmen çocuklara adaleti öğretemez ve adalaetli davranmalarını bekleyemez ya da çocukları dinlemeyen bir öğretmen çocuklardan birbirini dinlemelerini bekleyemez. Bizlerin bile büyük yaşımıza rağmen kendimizi düşündüğümüz zaman zaman bencilleştiğimiz dönemler varken bu her çocukta olması çok doğaldır.onları sınıf içimde dengelemek yoğurmak örnek olma ve sevgiyle mümkündür ve bunu okul içinde de sağlayacak kişi öğretmendir.

Öğrenci ,öğretmen ve veli üçlüsü eğitimin en öneli sacayaklarıdır. Küçük bir kalbin sevgiyle yeşermesinde bu sacayağı nekadar kuvvetli iletişim içinde, birbirini anlamaya ve yaşanan problemleri çözmeye odaklı olursa karşılığı o kadar verimli olacaktır..

Tüm 1.sınıf çocuklarımıza hayata atıldıkları bu ilk yılda sevgi başarı mutluluklar dilerim…

ELİF GÜMÜŞAY

SINIF ÖĞRETMENİ

 

ELİF GÜMÜŞAY     /     AVRUPAPRESS

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP