DOLAR 46,2554 0.04%
EURO 53,6364 -0.16%
ALTIN
BIST %
BITCOIN 29321703,50%
Ankara
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

m/main/wp-content/uploads/2025/05/Aydin-Saglam-Sigorta-2-scaled.jpg">
Çin’den tarihi adım: Zhurong keşif aracı ilk kez Mars’a iniş yaptı!
  • AvrupaPress
  • Avrupa
  • Çin’den tarihi adım: Zhurong keşif aracı ilk kez Mars’a iniş yaptı!
435 okunma

Çin’den tarihi adım: Zhurong keşif aracı ilk kez Mars’a iniş yaptı!

ABONE OL
mai 17, 2021 11:42
Çin’den tarihi adım: Zhurong keşif aracı ilk kez Mars’a iniş yaptı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin’in keşif aracı Zhurong’un Mars’a başarılı bir şekilde iniş yaptığı duyuruldu. Çin, ABD ve Rusya’nın ardından Mars’a gezgin yollayan üçüncü ülke oldu.

Çin’in Zhurong gezgininin Mars’a iniş yaptığı duyuruldu.

Çin Ulusal Uzay Yönetiminden (CNSA) yapılan açıklamada, bu sabah Zhurong’dan telemetri sinyalinin alındığı ve gezginin başarılı şekilde Mars’a indiği bildirildi.

 

Zhurong’un, daha önce belirlenen Mars’ın güneyindeki bir lav tabakasına iniş yaptığı açıklandı.

 

 

 

Çin devlet medyası, Çin‘in Mars keşif aracı Zhurong’un Kızıl Gezegen’e Pekin saatiyle 07.18’de başarıyla iniş yaptığını duyurdu. Zhurong keşif aracının, gezegenin kuzeyindeki geniş bir arazi olan Utopia Planitia’ya indiği, panellerinin açılmasının ve Dünya’ya sinyal gönderilmesinin 17 dakika sürdüğü ifade edildi.

 

 

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, ekibin başarısını kutlayarak, « Yeterince cesurdunuz, mükemmelliğin peşindeydiniz ve ülkemizi gezegen keşfinin ileri saflarına taşıdınız » ifadelerini kullandı.

 

 

ABD ve Rusya’nın ardından Çin, Mars’a gezgin yollayan üçüncü ülke oldu.

Çin mitolojisinde ateş ve savaş tanrısı olan Zhurong’un adını taşıyan gezgin, Temmuz 2020’de yola çıkmış ve 7 ayda Mars’a ulaşmış, yörüngeye oturması ise 3 ayı bulmuştu.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP