en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,6009 0.38%
EURO 34,8724 0.39%
ALTIN 2.493,210,37
BITCOIN 21275695,94%
Ankara
20°

AZ BULUTLU

16:52

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

EMEKÇİ KADIN..
185 okunma

EMEKÇİ KADIN..

ABONE OL
mars 8, 2021 07:29
EMEKÇİ KADIN..
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kadın kelimesinin önüne bir çok sıfatlar takılıyor.Sıfatlar farklı olsa da değişen hiçbir şey yok. Emekçi kadın ,çalışan kadın/çalışmayan kadın ,geleneksel kadın /modern kadın ,çağdaş kadın ,doğulu kadın /batılı kadın, ezilen kadın ,namuslu kadın /hayat kadını vs. gibi sıfatları çoğaltabiliyoruz.Tüm bu sözler kadına ait bir kimlik oluştururken onu konuşmamızı sağlayan ortak bir dilde yaratıyor.
Söz kabuktur siz öze manaya bakın.Tüm bu sıfatları da bir kadın veya kadının yetiştirdiği bir erkek koymuyor mu?Aslında kendimizi korumamız gereken de bize kendini koru diyenler de aynı cinsiyete sahip değiller miydi?
Bizim ülkemiz değil miydi dünya üzerinde kadına seçme ve seçilme hakkı tanıyan ya da bizim dinimiz değil miydi cennetin anaların ayakları altında olduğunu söyleyen.Kişiye imandan sonra verilen şeylerin en hayırlısı saliha bir kadın değil miydi Hazreti Ömer’in diliyle .Atalarımız kadın “zarf” erkek ise ” mazruf “demezler miydi kadının geçim ehli  olduğunu belirtirken.İslam peygamberi Muhammed Mustafa (sav) ardında ona ilk inananlardan,malını mülkünü İslam için hibe eden bir kadın Hz Hatice değil miydi? Eski Türkler ana erkil yapıya sahip olup hatunlar söz sahibi değil miydi? Adını tarih sayfalarına yazdıran liderlerin arkasında güçlü bir kadın yok muydu?
İş hayatından ,sosyal hayata ,aile hayatından ,toplum içindeki yaşantıya kadar kadının elinin değdiği her yer güzelleşir. Hangi ara elimize anamızın,eşimizin ,bacımızın kanı bulaştı ,hangi ara bu kadar ötekileştik .Her gün olduğu gibi bu yıl 8 Mart Kadınlar Günü öncesi de yine bir kadına şiddet olayı ile karşılaştık.Her şiddet olayında olduğu gibi bunda da “Kadına Şiddete Hayır “dedik.Toplumsal farkındalık İçin demeye de devam edeceğiz ama söz kabuktur öz  manada saklıdır ,biz manaya eremedik vesselam …
Yazımı Yüce peygamberimizin  Veda Hutbesindeki sözleriyle bitirmek istiyorum.
“Ey insanlar!Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allah’tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları, Allah’ın emaneti olarak aldınız ve onların namusunu kendinize Allah’ın emriyle helal kıldınız. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, kadınların da sizin üzerinizde hakları vardır.”
KADINA ŞİDDETE HAYIR…
Pinar Tasci Yikilmaz / AVRUPAPRESS

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP