DOLAR 44,8950 0.23%
EURO 52,8913 -0.09%
ALTIN
BIST %
BITCOIN 34209910,78%
Ankara
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

m/main/wp-content/uploads/2025/05/Aydin-Saglam-Sigorta-2-scaled.jpg">
Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği’nde (AB) mali suçlarla ilgilenecek yeni bir savcılık makamı kurulması düzenlemesine onay verdi.
  • AvrupaPress
  • Uncategorized
  • Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği’nde (AB) mali suçlarla ilgilenecek yeni bir savcılık makamı kurulması düzenlemesine onay verdi.
321 okunma

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği’nde (AB) mali suçlarla ilgilenecek yeni bir savcılık makamı kurulması düzenlemesine onay verdi.

ABONE OL
octobre 5, 2017 19:39
Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği’nde (AB) mali suçlarla ilgilenecek yeni bir savcılık makamı kurulması düzenlemesine onay verdi.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AP’den Savcılık Makamı Kurulmasına “Yeşil Işık”

Avrupa Parlamentosu (AP),  Avrupa Birliği’nde ( AB) mali suçlarla ilgilenecek yeni bir savcılık makamı kurulması düzenlemesine onay verdi.

Strazburg’da toplanan AP Genel Kurulu’nda,  Avrupa Kamu Savcılığı Ofisi (EPPO) kurulması teklifi ele alındı.

AP milletvekilleri,  AB’de mali suçlarla ilgilenecek yeni bir savcılık makamı olan EPPO’nun kurulmasını onayladı.

Söz konusu savcılığın kurulmasıyla  AB üyesi ülkelerin mali konularda daha yakın iş birliği yapması planlanıyor.  AB Savcılığı’nın, birliğin bütçesine ve mali çıkarlarına karşı işlenen suçların faillerinin ve suç ortaklarının soruşturulmasından ve yargı önüne çıkarılmasından sorumlu olması öngörülüyor.

AB üyesi 20 ülke,  Lüksemburg merkezli bir  AB Savcılığı kurulması için geliştirilmiş iş birliği anlaşması üzerinde uzlaşı sağlamıştı.  AB’nin kurmayı planladığı  Avrupa Kamu Savcılığı’na  Belçika,  Bulgaristan,  Hırvatistan,  Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Çekya,  Estonya,  Almanya,  Yunanistan,  İspanya,  Finlandiya,  Fransa,  Letonya,  Litvanya,  Lüksemburg,  Portekiz,  Romanya,  Slovenya,  Slovakya,  İtalya ve  Avusturya katılacaklarını açıklamıştı.  İsveç,  Hollanda,  Malta,  Macaristan,  Polonya,  İngiltere, İrlanda ve  Danimarka ise henüz bu oluşuma katılmadı.

Söz konusu savcılık düzenlemesinin 12 Ekim’de düzenlenecek  AB Adalet Konseyi toplantısında onaylanması bekleniyor.

Avrupa Savcılığı kurulması fikri ilk olarak 2009 yılında ortaya çıkmıştı.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP