Adalet ve İçişleri Bakan Yardımcıları Belli Oldu Bakanlıklarda ve Valiliklerde Büyük Atama Dalgası: 19 Şubat 2026 Kararları Yayınlandı

19 Şubat 2026 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararlarla Adalet ve İçişleri Bakanlıklarında bakan yardımcıları değişti, 5 ile yeni vali atandı. İşte o isimler... Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı  İçişleri Bakan Yardımcı Oldu....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 19 Şubat 2026 tarihli atama kararları Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yayımlanan 2026/60, 61 ve 62 sayılı kararlar kapsamında Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nda üst düzey görev değişimleri yapıldı. Kararname ile toplamda 5 ilin valisi değişirken, çok sayıda kaymakam ve vali yardımcısının da görev yerleri yeniden belirlendi. Bu kapsamlı atama listesi, yerel yönetimlerde ve merkez teşkilatlarında yeni bir dönemi başlattı.

Adalet ve İçişleri Bakanlıklarında Bakan Yardımcıları Değişti

2026/60 sayılı karar doğrultusunda Adalet Bakanlığı bünyesinde görev yapan Bakan Yardımcıları Ramazan Can, Hurşit Yıldırım, Mehmet Yılmaz ve Niyazi Acar görevlerinden alındı. Bu isimlerin yerine Bakan Yardımcılığı görevlerine Abdullah Aydoğdu, Burak Ceyhan, Can Tuncay ve Sedat Ayyıldız atandı.

İçişleri Bakanlığı’nda ise 2026/61 sayılı karar ile Bakan Yardımcıları Münir Karaloğlu, Mehmet Sağlam ve Mehmet Aktaş görevden ayrıldı. Boşalan koltuklara Hakkari Valisi Ali Çelik,Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ve Mehmet Cangir getirildi.

5 İle Yeni Vali Ataması Yapıldı

Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 2. ve 3. maddeleri uyarınca 5 ilde valilik düzeyinde atamalar gerçekleştirildi. Uşak Valisi Naci Aktaş Afyonkarahisar Valiliğine atanırken, Hakkari Valiliğine Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü İbrahim Taşyapan getirildi. Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Serdar Kartal Uşak Valisi, Gümüşhane Valisi Aydın Baruş ise Erzurum Valisi olarak görevlendirildi.

Gümüşhane Valiliği görevine ise Vali-Mülkiye Başmüfettişi Cevdet Atay atandı. Bu atamalarla birlikte, görev yerleri değişen valilerin yerine gelen isimlerin özgeçmişleri ve önceki görevleri mülki idare amirleri sınıflandırmasına göre belirlendi.

ınıflandırmasına göre belirlendi.

Kaymakam ve Vali Yardımcıları Listesi Güncellendi

Atama kararlarının eki olan listelerde çok sayıda ilçenin kaymakamı ve illerin vali yardımcıları değişti. Göç İdaresi Başkanlığı bünyesinde daire başkanlıklarına Abdurrahman Çelebi, Ertuğrul Aslan ve Uğur Ünsal getirilirken; İstanbul Sarıyer, Ankara Çankaya ve Kahramankazan gibi kritik ilçelerde yeni kaymakamlar göreve başladı.

Listenin devamında, Türkiye genelindeki pek çok ilde vali yardımcılığı kadrolarına yeni atamalar yapıldığı görüldü. Özellikle Konya, Sakarya, Antalya ve Rize gibi illerdeki mülki idare amirliği kadrolarında rotasyona gidilerek, çeşitli ilçelerden kaymakamların vali yardımcılığı görevine yükseltildiği veya yatay geçiş yaptığı kayıtlara geçti.

Kaymakam Adaylarının Atamaları Tamamlandı

Hizmet içi eğitimlerini ve adaylık süreçlerini tamamlayan çok sayıda kaymakam adayı, yayınlanan liste ile asil görev yerlerine atandı. Kararname kapsamında Niğde-Çamardı, Tokat-Yeşilyurt, Karaman-Ermenek ve Eskişehir-Mihalgazi gibi birçok ilçeye yeni kaymakam ataması yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 19 Şubat 2026 tarihli atama kararları Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yayımlanan 2026/60, 61 ve 62 sayılı kararlar kapsamında Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nda üst düzey görev değişimleri yapıldı. Kararname ile toplamda 5 ilin valisi değişirken, çok sayıda kaymakam ve vali yardımcısının da görev