en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20829160,81%
Ankara
18°

PARÇALI BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Çin dijital para biriminin dağıtımını hızlandırıyor
172 okunma

Çin dijital para biriminin dağıtımını hızlandırıyor

ABONE OL
mai 15, 2020 22:02
Çin dijital para biriminin dağıtımını hızlandırıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pekin, bu operasyonun ilk aşamasını ülke genelinde birçok şehirde gerçekleştiriyor. Bu ay itibariyle, bazı devlet memurları ve kamu görevlilerine, Pekin tarafından geliştirilen dijital para birimi olan e-RMB ödenecek.

Amaç: Dolar uzlaştırma sistemine işlevsel bir alternatif sunmak. Çin menşeli Coronavirus pandemisi, Pekin ve Washington arasında zaten ekonomik bir arka plan üzerinde var olan gerilimleri güçlendirdi. Ve bu savaşta Çin yeni bir dönüş yaptı.

Gerçekten de The Guardian ve uluslararası basına göre, Çin Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde büyük bir dünya gücü tarafından piyasaya sürülen ilk dijital para birimi olması gereken e-RMB sanal para biriminin oluşturulmasını hızlandırmaya karar verdi.

Ayrıntılı olarak, yerel basında çıkan haberlere göre, Çin’in dijital para birimini önümüzdeki hafta başlarında dört büyük şehirdeki ödemelerle test etmeye başlaması bekleniyor.

E-RMB ile ilk operasyonlar bu nedenle Pekin’in güneyinde yeni bir bölge olan Shenzhen, Suzhou, Xiong’ın yanı sıra Pekin’deki 2022 Kış Olimpiyatlarının bazı etkinliklerine ev sahipliği yapacak bölgelerle de ilgili olmalıdır.

Devlet medyası ayrıca, e-RMB’nin halihazırda etkilenen şehirlerin para sistemine dahil edildiğini ve bazı devlet memurlarının ve kamu görevlilerinin Mayıs e-RMB’den itibaren maaşlarını almaları bekleniyor.

Örneğin Suzhou’da dijital para, taşımayı sübvanse etmek için kullanılacakken, Xiong’an’da özellikle gıda ve perakende sektöründe kullanılacak. Ayrıca McDonalds ve Starbucks gibi markaların bu deneysel aşamada yer almayı kabul ettiklerini de öğreniyoruz.

Çin’de Alipay ve WeChat gibi e-ticaret platformları, mevcut para birimlerini değiştirmeden bunu yapmaya başladı. Geçen Nisan ayında, e-RMB’yi geliştiren Çin Halk Bankası altındaki Dijital Paralar Araştırma Enstitüsü’nün, bu dijital para biriminin gelişiminin iyi ilerlediğini ve proje belirlenen hedeflere göre gerçekleşir.

China Daily, dijital para birimi, dolar uzatma sistemine işlevsel bir alternatif sunuyor ve hem ülke hem de şirket düzeyinde herhangi bir yaptırım veya dışlama tehdidinin etkisini hafifletiyor.  » geçen hafta yayınlar.

China Daily, « Ayrıca, siyasi bozulma riski azaltılmış olarak, küresel olarak işlem gören para piyasalarına entegrasyonu da kolaylaştırabilir. » Dedi. Bu dijital Yuan’ın akıllı telefonlar gibi cihazlara indirilen dijital cüzdanlarla kullanılacağını unutmayın.

Parasız şirketlerin, sokak satıcılarının artık dijital para biriminde ödeme talep edeceği küçük Çin şehirlerinde bile kendilerini dayattıklarına dikkat edilmelidir. Bununla birlikte, Çin’in zaten ulusal bir dijital para birimine sahip olduğu ülke olmadığı belirtilmelidir.

Bu zaten Venezuela’da, hatta e-peso ile Uruguay’da da geçerlidir. Benzer şekilde, İsveç bir süredir dijital bir taç oluşturma olasılığı üzerinde çalışıyor.

Seval Aksan / AVRUPAPRESS

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP