en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,6375 0.44%
EURO 34,8750 0.22%
ALTIN 2.489,890,23
BITCOIN 20709973,31%
Ankara
18°

AÇIK

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hızla yayılıyor! ABD’de 9 bin kişi öldü! Dünya Çin’e kilitlendi ama…
  • AvrupaPress
  • Avrupa
  • Hızla yayılıyor! ABD’de 9 bin kişi öldü! Dünya Çin’e kilitlendi ama…
143 okunma

Hızla yayılıyor! ABD’de 9 bin kişi öldü! Dünya Çin’e kilitlendi ama…

ABONE OL
février 1, 2020 22:43
Hızla yayılıyor! ABD’de 9 bin kişi öldü! Dünya Çin’e kilitlendi ama…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm dünya Çin’den dünyaya yayılan virüsü konuşurken, ABD’de milyonlarca kişiyi etkileyen ölümcül virüs ortaya çıktı. Çin’de başlayan ve dünyaya yayılan koronavirüs salgınının bir benzerinin ABD’de ortaya çıktığı öğrenildi. ABD’de gribe neden olan virüsün 3 ayda 9 bin kişinin ölümüne sebep olduğu belirtildi. Çin’de ise kısa sürece yüzlerce kişi can verdi. ABD’de corona nedeniyle acil durum ilan edilmişti.

Çin’de ülke genelinde etkisini giderek artıran yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınında can kaybı giderek artıyor. Dünya haftalardır corona virüsle mücadele ederken ABD‘den ‘yeni bir ölümcül virüsün daha hızla yayıldığı’ ortaya çıktı.

Çin’den ürperten görüntüler

Çin, corona virüsü, vuhan

BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR

Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan (NHC) yapılan açıklamaya göre, ülke genelinde etkili olan 2019-nCoV salgını nedeniyle virüsten etkilenenlerin sayısı 1795’inin durumu ciddi olmak üzere 11 bin 791’e yükseldi.

Çin, corona virüsü, vuhan

ABD VİRÜSÜ ENGELLEYEMİYOR! EN AZ 9 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Dünya, Çin’de ortaya çıkan ve hızla yayılan yeni tip Koronavirüs’e kilitlenmişken, ABD ölümcül yeni bir virüs ile daha mücadele ediyor. Gribe sebep olan bu yeni virüs, yaklaşık 3 ay içinde, ülkede 9 bin kişinin canına ölmesine neden oldu. Ölenlerin 54’ünün çocuk olduğu öğrenildi.

EN AZ 9 BİN KİŞİ ÖLDÜ

ABD Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü verilerine göre, ülke son 10 yıldaki en büyük salgınlardan biriyle karşı karşıya. 3 aydan kısa sürede, sadece 11 haftada 15 milyon Amerikalı bu yeni ölümcül virüsten etkilendi. 140 bin kişi hastanelik oldu ve en az 9 bin kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin 54’ünün çocuk olduğu açıklandı.

‘SADECE GRİP DEYİM GEÇİŞTİRMEMEK LAZIM…’

Uzmanlara göre virüsün sebep olduğu yeni bir hastalık değil, grip. Ama « sadece grip » deyip geçiştirmemek, bu kez ölümcül derecede tehlikeli olabileceğini unutmadan ciddiye almak gerekiyor.

Yeni grip virüsünün ülkede en az bir kaç hafta daha etkili olmasının beklendiği söyleniyor.

Uzmanlar etkisi hala tartışılsa da, grip aşısı olunmasını tavsiye ediyor.

YENİ TİP KORONAVİRÜS SALGINI

Çin'den yayılan virüsün ardından dünya alarm durumuna geçti...

Yeni tip koronavirüs, ilk olarak Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık’ta tespit edilmişti. Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık’ta kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha « gizemli » hastalığın görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı.

Çin’den yayılan virüsün ardından dünya alarm durumuna geçti…

Ülkede yeni tip koronavirüse yönelik yürütülen bilimsel çalışmalarda virüsün genetik dizininin Çin’e özgü yarasa ve yılan türlerinden kaynaklandığına dair ilk sonuçlar elde edilmiş, daha sonra salgın sona erinceye kadar ülkede yabani hayvan ticareti yasaklanmıştı.

Virüsün kısa sürede Vuhan’dan diğer kent ve eyaletlere sıçraması nedeniyle 22 Ocak’tan bu yana başta Vuhan olmak üzere Hubey eyaletine bağlı irili ufaklı 17 kentte toplu ulaşım durdurulmuştu.

Salgın nedeniyle çok sayıda hava yolu şirketi Çin’e uçuşlarını askıya almış, Dünya Sağlık Örgütü de « uluslararası kamu sağlığı acil durumu » ilan etmişti.


Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP