en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,3625 0.11%
EURO 34,9699 -0.32%
ALTIN 2.324,290,22
BITCOIN 22750060,54%
Ankara
16°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Putin’in « yenilmez » silahı Avangard kullanıma hazır  Dünyada artık istediğimiz noktayı vurabiliriz
  • AvrupaPress
  • Avrupa
  • Putin’in « yenilmez » silahı Avangard kullanıma hazır Dünyada artık istediğimiz noktayı vurabiliriz
142 okunma

Putin’in « yenilmez » silahı Avangard kullanıma hazır Dünyada artık istediğimiz noktayı vurabiliriz

ABONE OL
décembre 29, 2019 22:24
Putin’in « yenilmez » silahı Avangard kullanıma hazır  Dünyada artık istediğimiz noktayı vurabiliriz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ordu envanterine dahil edilen « Avangard » kıtalararası hipersonik füzenin kullanıma hazır hale geldiğini duyurdu.

Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e Avangard füze sisteminin kullanıma hazır hale getirildiğine dair bilgi verdi.

Putin, geçen yıl martta Federal Meclis’te yaptığı konuşmada, aralarında Avangard ve Sarmat füze sistemlerinin de bulunduğu pek çok yeni silahı « yenilmez » olarak nitelendirmişti.

Bu hafta Savunma Bakanlığının yıllık toplantısına katılan Putin, Avangard füze sisteminin ordu envanterine dahil edildiğini söylemişti.

AVANGARD FÜZE SİSTEMİ

Avangard kıtalararası füzesinin, düşman ülke savunma sistemlerine yakalanmadığı ve ayrıca hava savunma sistemlerini kolaylıkla bertaraf edeceği savunuluyor.

Hipersonik başlığa sahip füzenin ses hızının 20 katına çıkabileceği, üstün manevra kabiliyetinin sahip

Rusya sesten hızlı (hipersonik), nükleer başlık taşıyabilme kapasitesine sahip yeni füzelerini ilk kez konuşlandırdığını açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun konuşlandırmayla ilgili Devlet Başkanı Vladimir Putin’i bilgilendirdiği açıklandı. Ancak füzelerin nereye konuşlandırıldığı belirtilmedi.

Avangard isimli sistemde yer alan süzülüş aracı, üzerine oturtulduğu kıtalararası balistik füzenin hızını ses hızının 27 katına kadar çıkartabiliyor. Devlet Başkanı Vladimir Putin, geliştirilen yeni tip silahın çağın ötesinde olduğunu belirterek, bu gelişmenin Sovyetler Birliği’nin 1957 yılında uzaya ilk uyduyu göndermesine eş olduğunu kaydetti. Rusya’nın yeni nesil nükleer silahlarının dünya üzerinde neredeyse her noktayı vurabileceğini söyleyen Putin, ABD menşeli herhangi bir füze kalkanının da buna engel olamayacağını ifade etti.

« Tek bir ülke bile bu silahlara sahip değil »

Avangard sisteminin mevcut olan ve geliştirilecek tüm füze savunma sistemlerini delip geçebilecek düzeyde olduğunu söyleyen Putin « Bugün yeni ve yakın tarihimizde eşi benzeri olmayan bir duruma sahibiz. Diğer ülkeler bizi yakalamaya çalışıyor. Tek bir ülke bile, kıtasal menzile sahip sesten hızlı silahlar bir yana dursun, sesten hızlı silahlara dahi sahip değil » diye konuştu.

Keskin manevra özelliğine sahip

Kıtalararası bir balistik füzeye monte edilebilen Avangard, misilden ayrıldıktan sonra normal bir savaş başlığının aksine öngörülemeyen bir güzergah izleme özelliğine sahip. Başlığın hedefine giderken çok keskin manevralar yaparak füze savunma sistemleri tarafından takip edilmesini neredeyse imkansız hale getiriyor.

Isıya dayanıklı yeni bir kompozit materyalden üretilen hipersonik silah, atmosferdeki sürtünmeden dolayı oluşan 2 bin derece ısıya dayanabiliyor ve iki megaton ağırlığında bir nükleer silah taşıyabiliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP