en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,5929 0.35%
EURO 34,8289 0.26%
ALTIN 2.495,680,47
BITCOIN 21047925,30%
Ankara
16°

PARÇALI BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Koronavirus:Belçika  Bakalım bu yaz yurtdışına  tatile gidebilme imkanımız olacak mı?
  • AvrupaPress
  • Avrupa
  • Koronavirus:Belçika Bakalım bu yaz yurtdışına tatile gidebilme imkanımız olacak mı?
250 okunma

Koronavirus:Belçika Bakalım bu yaz yurtdışına tatile gidebilme imkanımız olacak mı?

ABONE OL
avril 2, 2021 07:32
Koronavirus:Belçika  Bakalım bu yaz yurtdışına  tatile gidebilme imkanımız olacak mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Her on Belçikalıdan dördü bu yaz yurtdışına çıkmak istiyor: Gerçekten sınırı geçebilecek miyiz?
Touring tarafından yayınlanan bir barometreye göre, on Belçikalıdan dördü bu yaz yurtdışında tatile gitmek istiyor. Ancak çoğu tatilciler temkinli davranmaya devam ediyor.
Acenteleri Birliği, « Herkes bekliyor, ancak bu yazın bir yıldan uzun süredir devam eden tıkanıklıkları nihayet sona ereceğini  umuyoruz.dedi.
Virolog Steven Van Gucht : » Bu yaz seyahat etmeyi düşünmenin gerçekçi olup olmadığını, uçakla ucmanin mümkün olup olmadığını ve enfeksiyon riskini, sınırlamak için nelere dikkat edilmesi gerektiğini sorduk.
Son günlerde güneşin içimizi ısırmasıyla birlikte kaçınılmaz olarak tatilde olma isteği uyandırıyor.
On Belçikalıdan sekizi bu yaz seyahat etmek istiyor. Turing tarafından yayınlanan ve 1.800 Belçikalı anket yapan bir tatil barometresine göre, bunların yaklaşık yarısı Ardennes ve Belçika Sahili’nden memnun olmayı kabul ederken, diğer yarısı yurtdışına çıkmak istiyor. Temmuz, Ağustos veya Eylül’de sınırlari geçmeyi umuyorlar.
Ama yurt dışına sorunsuz bir şekilde gitmek mümkün olacak mı?
Daha dün, Fransız Bilim Konseyi yazın geçen yıldan daha karmaşık olabileceği konusunda uyardı. Covid-19 yoğun bir şekilde dolaşmaya devam ederken 4,5 milyon yolcunun ülkeyi terk etmesine izin verilecek mi?
Kendine güvenen Van Gucht Sciensano’da virolog olan Steven Van Gucht kendinden emin. « Düzelecek. Geçen yaz olduğu gibi Avrupa’ya seyahat etmenin mümkün olacağını düşünüyorum ”diye güvence veriyor.
“Avrupa aşılama stratejisi çok eleştirilere konu oldu, ancak en büyük avantajı tüm AB ülkelerinin aynı oranda aşı yapması. Bu nedenle durum, bu yaz her yerde benzer olacak ve bu, iç sınırların açılması ihtimali sunuyor.
Avrupa Sağlık Sertifikası, zamanında hazır olması halinde bu konuda önemli bir rol oynayacaktır. Umarım tüm Avrupa için tek tip kurallara tabi olur ve bu nedenle hiçbir ülke turistlerin aşılanmasını veya olumsuz bir test talep edemez. « 
Bu yaz Avrupa dışına seyahat edebilecek miyiz?
Avrupa dışına seyahat edip edemeyeceğimiz daha belirsiz.
“Asya’da veya Afrika’da durum nasıl olacak?
Bu noktada tahmin edemeyiz. İngiltere ve ABD’de aşılama sorunsuz gidiyor, bu yüzden durum muhtemelen düzelecek, ancak Avrupalı ​​gezginlere izin verecekler mi? « Diye soruyor Virolog.
Rezervasyon yapmak için çok erken Belçika’ya veya yurtdışına seyahat etmek isteyen her on kişiden sekizi, sadece dörtte biri zaten tatil rezervasyonu yaptığını söylüyor. Belirsizlik, bu rakam normalde çok daha yüksek olduğu için seyahat endüstrisinde oyun oynuyor.
Flaman Seyahat Acenteleri Birliği direktörü Koen van den Bosch, « Neredeyse hiç çekince yok » diyor. “Geçen yıl Paskalya tatili sırasında seyahat edemeyen ve bir sonraki Paskalya tatili için seyahatlerini ertelemeyi planlayan insanlar var. Buna hala izin verilmiyor, bu yüzden yeni bir rezervasyon yaptırmaları gerekiyor. Yolcuların daha sonra ihtiyatlı olduklarını söylememize gerek yok. Bu arada, seyahat profesyonelleri bir rezervasyon için fazladan bir euro almadan üç kat daha fazla iş harcamak zorundadır. Neyse ki, seyahat acentelerinin müşterilerden beklenenden daha fazla soru aldığını görüyoruz. Bu yüzden seyahat etme dürtüsü harika, ancak insanlar rezervasyon yaptırmak için henüz çok erken olduğunu düşünüyor.
Uçaktaki mı ? araba mı?  Geçen yıla göre , trend çarpıcı bir şekilde değişti: Daha çok otomobille, daha az uçakla seyahat ettik. Touring barometresine göre bu yaz da durum böyle olacak. On kişiden neredeyse yedisi arabayla seyahat edeceğini söylüyor. Havacılık endüstrisi için büyük bir gerileme. Açıklamanın bir kısmı, eve biraz daha yakın olduğumuz, ancak aynı zamanda yolcuların uçaklarda daha az güvende hissettikleri görülüyor.
Van Gucht, “Bununla birlikte, tam bir güvenlik içinde uçabilirsiniz,” diyor. « Aksine, bir arabanın daha güvenli olması gerekmez. Kontaminasyon riskinin gerçek olduğu kapalı bir ortamdır.
Kendi baloncuğunuzla arabadaysanız sorun değil, ancak diğer insanlarla bu tavsiye edilmez.
Bu bağlamda, iyi havalandırılan uçaklar konusunda daha az endişeliyim.
 » Steven Van Gucht için bir yüzme havuzu ve jakuzi Havalandırma ve sosyal mesafe: İşte güvenli bir şekilde seyahat etmek isteyenler için anahtarlar. Tesadüfen kendisinin seyahat rezervasyonu yapmayan Bay Van Gucht, « İster bir sahil, kasaba veya doğa tatili planlamış olun: mümkün olduğunca açık havada zaman geçirmeye  çalışın ve mesafenizi koruyun » diyor.
« Kararımı geç veriyorum ama bu yaz doğaya bir yolculuğa çıkmayı umuyorum. Bana gündüz spor aktiviteleri ve geceleri iyi yemek, yüzme havuzu ve jakuzili rahat bir otel verin yeterli « diyor.
Seval Aksan  /  AVRUPAPRESS

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP