en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,5901 0.33%
EURO 34,8302 0.22%
ALTIN 2.512,091,13
BITCOIN 20895361,13%
Ankara
21°

KAPALI

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Belçikada korona virüsün neticesi 200000 işsiz ve 50 milyar euro kayıp
  • AvrupaPress
  • Avrupa
  • Belçikada korona virüsün neticesi 200000 işsiz ve 50 milyar euro kayıp
128 okunma

Belçikada korona virüsün neticesi 200000 işsiz ve 50 milyar euro kayıp

ABONE OL
juin 9, 2020 20:24
Belçikada korona virüsün neticesi 200000 işsiz ve 50 milyar euro kayıp
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Korona krizi Belçika’yı üzüyor. Bu, Merkez Bankası’nın yeni tahminlerinden bir kez daha net ortaya çıktı. 200.000 işsiz var, 50 milyar euroluk servet kaybı var ve hepsinden önemlisi, ulusal borç “sürdürülemez” seviyelere yükseliyor…

Rakamlar, Merkez Bankası tarafından sunulan bahar tahmininden geldi. Korona krizi ve kilitlenme, bu yıl yüzde 9’luk bir ekonomik daralmaya neden olacak, 2021 ve 2022’de sırasıyla yüzde 6,4 ve 2,3 oranında iyileşmeye doğru gidecek.

Ulusal Banka Müdürü Pierre Wunsch, « Üç yıllık ekonomik büyümeyi kaybediyoruz. Korona krizi nedeniyle, birçok şirket insanları işten atacak. Merkez Bankası bu çeyrekte ve sonraki iki çeyrekte ek 186.000 işsiz olduğunu varsayıyor.

Bazıları geçici olarak işsizlik ordusundan geliyor. Korona krizi olmasaydı, işsizlik düşmüş olabilirdi. Bu, korona krizi bizi 200.000 fazla ekstra işsiz bıraktığı anlamına geliyor. İşsizlik oranı, 2021’de korona için yüzde 5,4’ten yüzde 8,3’e yükselecekti »dedi. Satın alma gücü sabit Merkez Bankası, korona krizi ve bu yılki kilitlenme nedeniyle gelir kaybı 47 milyar Euro olarak tahmin ediliyor.

Sonuçta, ailelerin maliyeti çok kötü değil. İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana yaşanan en büyük ekonomik krize rağmen, harcanabilir gelir kötüleşmedi. Kişi başına satın alma gücü de sabit kaldı. Hükümet gelir kaybını telafi etti ve düşük enerji fiyatları nedeniyle kayıbı en aza indirdi. Merkez Bankası’na göre bunlar ortalamalar.

“Serbest meslek sahibi veya geçici işsiz gibi bazı gruplar daha fazla kaybedecek”. Kriz olmasaydı, satın alma gücü daha da artardı. Bu kayıp yaşayacak aileler için tasarının 5 milyar euro veya yüzde 2 gelir kaybı olduğu anlamına geliyor.

Şirketlerin maliyeti daha yüksek, kayıp 8 milyar euro veya yüzde 10 gelir kaybı. Belçika milyarları dağıtamaz Bu nedenle Wunsch, korona krizinden sonra ekonomiyi canlandırmak için bir kurtarma planı hazırlarken “kısıtlamayı” savunuyor.

« Almanya’nın aksine milyarları yayamıyoruz. » Almanya, korona krizinden sonra ekonomiyi yeniden işe almak için milyarlarca euro tasarruf etmiyor. Belçika bu kaynaklara sahip değil, diye uyarıyor Wunsch. “Onlarca yıllık politikanın krizle başa çıkma kabiliyetimiz üzerinde bir etkisi var” diye belirtiyor.

Kaynak eksikliğine ek olarak, Merkez Bankası Başkanı da büyük ölçekli bir kurtarma planının etkinliğini sorguluyor. Aileler zaten çok tasarruflu. Ancak, Merkez Bankası tüketimin tam hızda artmadığını tespit etti. “Enfekte olma korkusu var mı? Alışveriş daha az eğlenceli hale geldi mi? O zaman bir kurtarma planı çok az kullanılır ”diye gözlemliyor.

Ditto şirketlerin yatırımlarını artırma planları için. “Çok şey dış talebe bağlı. Bu konuda fazla bir şey yapamayız. ” Wunsch bu nedenle sahip olduğumuz sınırlı kaynakları verimli bir şekilde kullanmayı savunuyor.

Vali Wunsch, « Önlemlerin geçici ve hedefli olması önemlidir » Dedi. “Genel kurtarma önlemlerinin mutlaka fazla etkisi yoktur. Kaynaklar sınırlıdır. Bu yüzden onunla ne yaptığımızı dikkatlice düşünmeliyiz”dedi…

Seval Aksan / AVRUPAPRESS

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP