en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,3150 0.19%
EURO 35,0277 -0.31%
ALTIN 2.279,120,08
BITCOIN 22795021,27%
Ankara
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Belçika Başbakanı Sophie Wilmes Ulusa seslendi, protesto gösterisi yapanları uyardı.
  • AvrupaPress
  • Avrupa
  • Belçika Başbakanı Sophie Wilmes Ulusa seslendi, protesto gösterisi yapanları uyardı.
323 okunma

Belçika Başbakanı Sophie Wilmes Ulusa seslendi, protesto gösterisi yapanları uyardı.

ABONE OL
juin 9, 2020 20:18
Belçika Başbakanı Sophie Wilmes Ulusa seslendi, protesto gösterisi yapanları uyardı.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belçika Başbakanı Sophie Wilmes, George Floyd gösterisinin işgale dönüşmesine tepki gösterdi. ABD ‘de ırkçı polis tarafından boğularak öldürülen George Floyd’ un son sözlerinden alıntı yapılarak Avrupada protesto gösterileri düzenleniyor. Geçtimiz pazar günü, Brüksel’de 10 bin kişinin protesto gösterisi adıyla bir araya geldi.

Protesto gösterisi bir takım kişilerce işgale çevrildi. Birçok mağazada maddi hasar meydana gelirken, birçok ünlü markaların mağazaları işgal edildi. Belçika Polisi iç soruşturma başlatırken, Başbakan Wilmes’te Ulusa seslendi.

Başbakan Sophie Wilmes, “Koronavirüs sürecinde böyle bir protesto gösterisi düzenlenmesi için, izin verilmesi kabul edilemez, tekrarı olmayacak” diyerek tepki gösterdi. Başbakan Sophie Wilmes, Koronavirüs hala ülkemizde etkili durumda, böyle bir kalabalığı bir araya getirmek akıllıca değil ırkçılığa karşı bir araya gelmeyi anlıyorum, ama bu tür protesto gösterileri için ortam uyumlu değil, tedbirli olmamız gereken bir zamanda, kabul edilebilmesi mümkün değil, tekrarı olmayacak, yağma yapanların yüzlerini tespit ediyoruz, gerekli işlemler başladı. ” dedi.

Seval Aksan / AVRUPAPRESS

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP