en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,3684 0.15%
EURO 34,9779 -0.3%
ALTIN 2.324,210,22
BITCOIN 22812910,79%
Ankara
16°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

KENDİNİ BULMA SANATI
185 okunma

KENDİNİ BULMA SANATI

ABONE OL
juin 5, 2020 21:00
KENDİNİ BULMA SANATI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ben kimim sorusunu bazen en çıkmaza düştüğümüz anlarda kendimize sorarız. Bu sorunun yanıtı oldukça zordur. Uçmayı öğrenen bir kişi canlı bir daha uçamama endişesi içeresine girmez.

Ama kişiliğini kendisini bulamayan bir birey her zorlu yolda takılır ve yuvarlanır. İşte tam da bu noktada sanki hayatımız hep başa dönüyormuş gibi hissederiz. Evet hayatımız başa dönüyordur zaten.

Seçtiğimiz tüm bu farklı yollar hepsi de sonuç olarak aynı kapıya çıkar. Çünkü farklı sanılarak seçilen o işler, onca insan ve ilişkiler hep aynıdır da biz fark etmeyiz. Fark etmeyiz ve döngüyü de kıramayız.

İşte neden, neden bu kahrolası hayat bizi hep zorlar. Tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan misali sorarız sonuç yok!

Çok eski zamanlara dayanır bugün ki yaşantımızın öyküsü. Çünkü sen, sen olmak için birileri tarafından yetiştirildin. İşte öyle ya da böyle şartlarla sen oldun. Sen olmanı katkı sağlayan o ailen bugünün temellerini de oluşturdu.

Kimse farkında değildi sen senin ailen gibileri sevdin, farkında değildin onlar seni sevdiğiyse sevebildim, farkında değildin onlar senle gurur duyduysa başarılı oldun, farkında değildin onlar seni yok saydıysa şimdide bocaladın, farkında değildin bir köşede yalnızca ağladıysan onlar seni yalnızlığa ittiği içindi.

Hep aradın durdun sana veremediklerini. Şimdi sen kim olduğunu tüm bu geçmiş yaşamın hamurunda arar iken, yanlış yollarında ki eksiğini bul.

O saptığın yanlış yollar sana verilmemiş hiçbir şeyi veremeyecek. Şimdi bir kez daha düşün ve bir yol seç sen kimsin kimdin kim olmalısın ve geçtiğin bu yolarda kimler vardı ve gelecekte kimler olmalı.

Kendini bulma sanatı kalabalık bir oyuncak dükkanında, çocukken düşüp dizini yaraladığın o kaldırımda, tahtada soruyu çözmediğin o anda, yıldırımdan korktuğunda, kimsesiz kaldığın gece yarılarında, çokluk içinde yalnızlıkta bir yerlerde…

Psikolog Tuğba KARA / AVRUPAPRESS

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP