en iyi bahis siteleri
1xbetbetpasmariobet
DOLAR 32,5081 0.17%
EURO 34,7848 0.13%
ALTIN 2.488,901,10
BITCOIN 20718265,02%
Ankara
24°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:51

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Karayoluyla izne gidecek vatandaşların dikkatine
350 okunma

Karayoluyla izne gidecek vatandaşların dikkatine

ABONE OL
mai 16, 2020 08:53
Karayoluyla izne gidecek vatandaşların dikkatine
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karayoluyla izne gidecek vatandaşların dikkatine ‼️ Hırvatistan 200€, Sırp 60€ korona testi için ücret istiyor, Almanya ve Bulgaristan daha belli değil, vignet, otoyol ücretlerinide hesaplayın, Belçikadan alacağınız korona test raporu 72 saat geçerli olacak ama yolda enfekte ihtimalide var diye tekrar bir test isteyebilirler, pozitifseniz 14 gün kaldınız o ülkede karantinada. Soyguna hazırlanmış ülkeler, bir kez daha düşünün derim izne karayolu ile gidecek vatandaşlara….

Corona virisü salgını başta Avrupa olmak üzere birçok ülkede hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle gurbetçilerin Sila yolu 2020 Corona son durumu hakkında sınır kapıları açık mı? Türkiye’ye gidebilir miyim? gibi birçok soruyu mail, sosyal medya hesaplarımızdan ve web sitemiz üzerinden bize yöneltmektedir. Bu yazımızda Corona virüs güncel son durumu hakkında sizlere son haberleri vereceğiz.

Sıla Yolu 2020 Corona Virüsü Son Durumu

Almanya Corona Son Durum

Almanya, Fransa, Avusturya, İsviçre, Lüksemburg ve Danimarka ile sınır kontrollerini gevşetiyor. 15 Haziran’dan itibaren, söz konusu sınır geçişlerindeki kontroller kaldırılacaktır. Tüm Alman vatandaşları ve o ülkeye dönenlerin ve daimi ikamet eden yabancıların 14 gün boyunca karantinaya alınması gerekir.

Avusturya Corona Son Durum

Avusturya’ya girmek isteyenler giriş itibariyle son 4 gün içinde alınmış negatif Corona virüs test raporunu yetkililere sunmalısınız.15 Mayıs Cuma gününden itibaren Avusturya ve Almanya ortak sınır kapılarındaki kontrolleri gevşetecekler. 15 Haziran itibarıyla Almanya sınırındaki kontroller tamamen kaldırılacak.

Macaristan Corona Son Durum

Macaristan tüm yabancı ülke vatandaşlarının ülkeye girişini yasakladı. İstisnalar Sırbistan, Avusturya ve Hırvatistan sınırında ikamet eden kişilerin zorunlu sebeplerle Macaristan’da iş, tarım gibi konuları kanıtlayarak giriş yapabilir.

Sırbistan Corona Son Durum

Sırbistan, 3 günden fazla olmamak şartıyla Corona testi negatif olan rapor sahibi yolculara giriş izni vermektedir. Eğer testiniz yoksa ve Sırbistan’da kalacaksanız 14 günlük karantinaya tabi oluyorsunuz.

Bulgaristan Corona Son Durum

Bulgaristan, OHAL’i kaldırarak Acil Salgın Durumunu 14 Haziran 2020’ye kadar ilan etti. Yabancı ülkelerden Bulgaristan’a giriş yapan kişiler, hangi ülkeninin vatandaşı olduğuna bakılmaksızın 14 günlük karantinaya alınmaya devam edecek.

Hırvatistan Corona Son Durum

  • Hırvatistan’da 11 Mayıs 2020 itibariyle şehirler arası seyahat kısıtlaması kaldırılmıştır.
  • Hırvat vatandaşları için Hırvatistan’a giriş ve çıkışlardaki kısıtlamalar kaldırılmıştır.
  • Yabancı ülke vatandaşları ekonomik, toplantı gibi zorunlu sebepleri kanıtlayarak Hırvatistan’a giriş yapabilir.

Slovenya Corona Son Durum

Slovenya 14 Mayıs 2020 tarihinde aldığı kararla olağaüstü hal kararını bitirdi. Avrupa Birliği ülkelerine sınır kapılarını açacağını belirtilirken üçüncü ülkelere ve Corona testi pozitif olanlar için kısıtlamaların devam edeceği belirtildi.

Çekya Corona Son Durum

Çek Cumhuriyeti, ülkeye giriş ve çıkış yapılan tüm sınır kapılarını kapattı. Şuan için Çekya’da ikamet izni olanların girebileceği, bunun yanında sınır girişlerinde yapılan kontrollerde son 4 gün içerisinde alınmış negatif Corona testini de sunmanız gerekmektedir.

Slovakya Corona Son Durum

Slovakya’ya, Slovakya’da oturma izni bulunanlar giriş yapabilecektir. Ancak 14 günlük zorunlu ev karantinası uygulanacaktır. Bu karantina kuralına uymayanlar 1650 euro cezaya tabi olacağı bildirildi. Yabancılar Slovakya’ya şuan için giriş yapamamaktadır.

Yunanistan Corona Son Durum

Yunanistan 15-18 Mayıs arası vereceği kararla sınır kapılarını ve adaları turistlere açmayı planlıyor. Daha önce yaptığımız haberde 18 Mayıs’ta Lufthansa’nın Almanya ve Yunanistan arasında uçuşlara başlanacağını duyurmuştuk. Ayrıca 1 Haziran itibariyle Türkiye, Yunanistan sınırlarını açacağını belirtti.
Yukarıdaki tüm bilgiler resmi kanallar üzerinden teyit edilmiştir. Bilgilerin sürekli güncellenmesinden dolayı lütfen yola çıkmadan önce gideceğiniz ülkedeki Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik ya da Konsolosluklarının resmi web sayfalarını veya sosyal medya hesaplarını takip ediniz.

Bilgin Ozcifci / AVRUPAPRESS

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP